Nou servei de recollida de voluminosos porta a porta

Aquest nou servei es prestarà el primer dimecres de cada mes

Dilluns, 13/01/2020

La Regidoria de Sostenibilitat posa en marxa el proper dimecres 5 de febrer el nou servei de recollida de voluminosos porta a porta. Aquesta recollida de voluminosos es durà a terme cada primer dimecres de mes. Aquest nou servei és complementari a la recollida de residus, i està pensat per les andròmines que tenen un gran volum com: sofàs, palets, portes sense vidre, mobles i mobles del jardí, matalassos, somiers o electrodomèstics grans, etc. Andròmines que la ciutadania no pot portar a la deixalleria per falta de mitjans. El servei està pensat només per a particulars i és gratuït.

En cap cas es recollirà fibrociment, uralita, fibra de vidre, vidre pla i finestres, miralls, torratxes, dipòsits de gasoil o altres combustibles, calderes, pintures, pneumàtics, roba, runa i marbres, fluorescents, bombetes, llibres o medicaments... entre d'altres.

En cas que es detecti un residu d'aquest tipus en el moment de la recollida, el responsable del residu haurà de retirar-lo de la via pública.

Per disposar del servei, cal trucar a l'Ajuntament al telèfon 938 126 100 indicant el tipus de voluminosos que es trauran, el nom, l'adreça i un telèfon de contacte. La data límit per apuntar-se a aquesta llista de recollida és el dimarts anterior al matí. De totes maneres, cal tenir present que aquesta llista és limitada. En cas d'estar completa, es prendrà nota de cara a la recollida del mes següent. A part, només s'acceptarà un màxim de 10 embalums per habitatge, per evitar mals usos d'aquest servei.

Per tal que siguin retirats, els voluminosos s'hauran de dipositar a la via pública davant la porta de casa abans de les 6 del matí del dia de la recollida, ja que el servei de recollida no entra dins de la propietat.

Independentment del nou servei, els residus voluminosos es poden continuar portant a la deixalleria sense cost per als particulars a la deixalleria fixa ubicada al carrer del Ferriol, al Polígon Els Castellets. L'horari d'obertura és de dilluns a divendres, de 4 de la tarda a 8 del vespre –excepte el dimarts que és de 2 de la tarda a 8 del vespre– i el dissabte de 10 del matí a la 1 de la tarda i de 4 de la tarda a 8 del vespre. A part dels residus voluminosos, a la deixalleria també s'hi poden portar els residus especials com bombetes, piles, pintures, bateries, oli vegetal, oli mineral, etc.

 

MÉS INFORMACIÓ
Consulta la fitxa del servei a taradell.cat/el-municipi/sostenibilitat/residus/recollida-de-voluminosos.