Mesures per la pacificació del trànsit a Taradell

Dilluns, 21/10/2019

L'Ajuntament de Taradell prendrà mesures per reduir l'excés de velocitat als carrers i als vials interns del municipi, en concret, a la Ronda Vilademany, al Carrer Ramon Pou i a la Carretera de Balenyà. Aquestes mesures consistiran en pintar la senyalització horitzontal (línies de carril, aparcaments, passos de vianants...) i en la col·locació de diferents elements físics que obligaran a reduir la velocitat. Aquestes actuacions es duran a terme al llarg d'aquesta mateixa setmana.

FOTO © Taradell.com

Aquestes mesures s'han pres després de les instàncies presentades per diferents veïns queixant-se de l'excés de velocitat d'aquests carrers, inclosa una recollida de firmes de la zona de la Ronda Vilademany. Arran d'això, l'equip de govern va decidir col·locar durant 3 mesos el radar mòbil a la ronda Vilademany, les dades emmagatzemades del qual han estat molt eloqüents. Així, les dades recollides indiquen que en aquesta ronda hi han circulat uns 1.900 vehicles al dia, un 12% dels quals han tingut una velocitat superior als 50 km/h —que és el límit màxim permés dins de la població— i, d'aquests, alguns han tingut una velocitat propera als 100 km/h. És evident que aquests resultats són inadmissibles per a qualsevol carrer o vial del poble, però ho són més encara en aquesta zona perquè està plena de nens i nenes que van a l'escola, i de veïns i veïnes que accedeixen a la Residència de la Fundació Vilademany.

Des de l'Ajuntament de Taradell es fa una aposta clara per la mobilitat segura pels vianants i els ciclistes així com per la pacificació del trànsit, i no es poden acceptar vehicles amb una velocitat de circulació tan elevada als carrers del nostre poble.