Comencem un nou curs d’Educació Ambiental 2019-2020

Dijous, 12/09/2019

Des de les regidories de Sostenibilitat i  Educació es vol impulsar el Programa d'Educació Ambiental que s'ofereix des del Servei d'Educació de la Mancomunitat La Plana, treballant al costat dels centres educatius dels municipis mancomunats per fer créixer l'educació ambiental.

L'oferta educativa d'aquest programa s'estructura en tres eixos:

La dinamització de l'educació ambiental

Ofereix assessorament i seguiment en els projectes d'educació per a la sostenibilitat que fan les escoles i instituts, creant conjuntament propostes educatives partint de les necessitats dels centres i donant suport en temàtica de residus, compostatge, hort escolar...

Programa educació ambiental 2019-2020

Enguany es presenta com a novetat un projecte educatiu per promoure la prevenció dels residus dels esmorzars, que arribarà en forma de repte sorpresa a totes les aules —des d'educació infantil fins a secundària— a mitjans de novembre, coincidint amb la setmana europea de la prevenció de residus, campanya emmarcada en el Pla Supramunicipal de Prevenció de Residus Municipals.

El préstec de recursos educatius

Es disposa de recursos educatius i lúdics per aprofundir en la gestió i la prevenció de residus que s'ofereix gratuïtament als centres que vulguin ampliar i complementar els seus projectes educatius. Les novetats del curs passat van ser el conte Quina llauna!, destinat a educació infantil per introduir el concepte de classificació i prevenció de residus, i el joc d'imants Classifiquem els residus, destinat a la població en general per reforçar els coneixements sobre la recollida selectiva de deixalles.

Les visites a les instal·lacions de tractament de residus

Es fa un guiatge per la planta de triatge de materials reciclables, la planta de compostatge de matèria orgànica i la deixalleria per descobrir en directe el camí que segueixen les deixalles. També s'ofereix visites a la deixalleria mòbil i a les deixalleries d'Aiguafreda i de Taradell. El curs passat van passar per les instal·lacions de tractament de residus un total de 420 alumnes que s'espera repetir aquest curs en què se subvenciona el transport fins a les instal·lacions.

L'objectiu que es persegueix amb el Programa d'Educació Ambiental és seguir avançant cap a una educació més sostenible i en xarxa, en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l'Assemblea General de Nacions Unides. Per a més informació contacteu amb mediambient.escoles@mancoplana.cat.