Miquel Buch visita Taradell per firmar el conveni de la Xarxa Rescat que utilitza la Guàrdia Municipal

Divendres, 26/10/2018

MiquelBuch a Taradell

Aquest divendres al matí, l'alcalde i regidors de l'Ajuntament de Taradell van rebre a Miquel Buch, conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya que va reunir-se amb les autoritats del municipi per firmar el conveni d'adhesió de la Xarxa Rescat que utilitza la Guàrdia Municipal des de fa uns mesos.

Buch va ser rebut a davant de l'Ajuntament per l'alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer; pel regidor de Governació, Lluís Rodríguez conjuntament amb altres regidors i regidores de la corporació com Araceli Garcia, Joan Casassas, Dolors Martí i Jacint Casadevall.

Buch va firmar el llibre d'honor i seguidament, el conseller i l'alcalde van formalitzar l'adhesió de Taradell a la xarxa de radiocomunicacions d'emergències i seguretat de Catalunya (Rescat) en l'àmbit dels vigilants municipals.

Tot seguit, durant un petit refrigeri, van tenir un temps per intercanviar visions de seguretat del municipi i també d'actualitat política.

MiquelBuch a Taradell (5)

A la trobada, també hi van assistir el director dels Serveis Territorials del departament d'Interior a la Catalunya Central, Eduard Freixedes; el director de l'Oficina de Coordinació de la xarxa Rescat, Xavier Rius i la subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begonya Curto.

La Xarxa Rescat és la xarxa de radiocomunicacions d'emergència i seguretat de Catalunya, propietat de la Generalitat de Catalunya, que aplega els cossos de seguretat  i d'emergències, i els principals gestors d'infraestructures bàsiques de Catalunya: Mossos d'Esquadra, Policies Locals, Bombers de la Generalitat, Bombers i Guàrdia Urbana de Barcelona, Protecció Civil, Servei d'Emergències Mèdiques, Agents Rurals, Departament de Territori i Sostenibilitat, Agència Catalana de l'Aigua i Servei Català de Trànsit, entre d'altres.

Amb la signatura d'aquests convenis ja s'han signat  vuit convenis d'adhesió a la xarxa RESCAT de Vigilants, dels quals quatre s'han signat a la demarcació de la Catalunya Central. Actualment hi ha 27 Vigilants que tenen accés a la xarxa Rescat.

El propòsit de la Xarxa Rescat és el de servir a tots i cadascun dels col·lectius implicats en la seguretat i les emergències amb la finalitat de millorar el rendiment, la coordinació, l'eficàcia i l'operativa de tots els recursos del país que treballen en aquest àmbit.

Actualment hi ha més de 27.700 usuaris, repartits entre les diferents flotes i durant el darrer any  la xarxa Rescat va cursar més 50 milions de trucades i unes 390.000 hores de trànsit de veu.

 

Fotos i/o vídeos relacionats

MiquelBuch a TaradellMiquelBuch a Taradell (2)MiquelBuch a Taradell (3)MiquelBuch a Taradell (4)MiquelBuch a Taradell (5)MiquelBuch a Taradell (6)