Grup Trialers de Taradell

C/ Jordi Capell, 21 bx 1 
08552 Taradell 
Tel 938 800 328 
gttaradellgmail.com
Lloc web
Responsable: Francesc Xavier Pedrosa

A finals dels anys 70 hi havia una colla de joves que va començar a comprar motos de trial, i de mica en mica, es va arrelar l'afició fins al punt que sortien cada dissabte a la tarda i diumenge al matí. Es van començar anomenar el GTTaradell.

Al cap de poc temps, ja es van atrevir a participar en alguns trials que es feien per aquí a la comarca i, tot i que quedaven els últims, no perdien l'afició. El nivell de trial dels taradellencs anava pujant, però no va ser fins 10 anys més tard, que a nivell comarcal no es va organitzar el primer COTA (Campionat d'Osona Trial Aficionats), un campionat que ens més d'una ocasió algun dels nostres representats va arribar a guanyar.

Grup de Trialers de Taradell

 Paral·lelament, a nivell local es va començar a organitzar el Campionat Social de Taradell, que va arribar a comptar amb més de 35 representants.  A principis dels anys 90, l'afició seguia creixent i representants del grup de TRIALERS també van córrer el campionat de Catalunya de veterans amb resultats destacables. Durant uns 7 o 8 anys va davallar considerablement l'afició i únicament els germans Vázquez van ser capaços de mantenir la flama i seguir participant incansablement al COTA. No va ser fins a començament d'aquest segle que va tornar a renéixer el GTT, amb nova afició jove i la recuperació del trial social amb tres categories perquè la gent s'ho passi bé en el seu nivell. Amb la I Festa de l'Esport de Taradell l'any 2009 es va recuperar el trial indoor, que ja s'havia fet antigament, per acostar l'afició a la gent del poble. Així mateix, i aprofitant que entre els nostres convilatans tenim el campió del món de trial, Adam Raga, en alguna ocasió hem organitzat exhibicions d'alt nivell amb la seva presència.

Grup de Trialers de Taradell


 

En l'actualitat, el GTT compta amb una quarantena de socis, 27 dels quals estan inscrits al campionat social, mentre que els altres sempre s'apunten en alguna de les matinals del diumenge, especialment a la ja tradicional sortida de final d'any.

A més d'aquest actes socials, l'entitat ja porta alguns anys organitzant la Festa del Motor per la festa major d'hivern,  i col·laborant amb la Festa de l'Esport i l'organització de la prova de COTA de Taradell.