El bandoler | Margarida Aritzeta

L'argument

El bandoler

Era el segle dinou, el seu nom Joan Serra, uns li deien bandoler, de malnom era en La Pera. El record del bandoler travessa tota la vida de qui era només un nen quan se'n va anar amb ell a seguir els camins amb els francesos i que ara, des de les seves velleses, busca desesperadament que parli una màquina per poder trobar les claus d'un secret fosc que sempre l'ha torturat.

 

 

 

L'autora

Margarida Aritzeta   Diari de tarragonaMargarida Aritzeta (Valls, 1953) és novel·lista i professora de Teoria de la Literatura a la Universitat Rovira i Virgili. Va debutar amb el premi Víctor Català de contes i narracions (1980) i el premi Sant Joan de novel·la (1983). Des d'aleshores ha publicat més de quaranta obres, de les quals vint novel·les, dos reculls de relats, tretze novel·les juvenils i nombrosos treballs d'investigació i crítica literària. Durant uns anys va formar part del col·lectiu literari Ofèlia Dracs, al qual deu el gust per practicar gèneres diversos i alhora fer una literatura de qualitat.

L'obra abasta diversos cicles: Les novel·les del cicle de Cuba (L'herència de Cuba, etc.), les de la memòria silenciada (Perfils de Nora, El Pou dels maquis, Bandoler, La filla esborrada, etc.), i les novel·les de gènere (fantàstic i criminal). A partir de 2013 apareix el primer relat criminal de la sèrie de la inspectora Mina Fuster a Llibres del Delicte: L'assassinat de la venedora de cupons (Elles també maten). Des d'aleshores se n'han publicat els relats L'or del ring Mala sang i les novel·les L'amant xinès (2015), Els fils de l'aranya (2016), La filla esborrada (2017), Rapsòdia per a un mort (2018) i Teoria del gall (2020).

Foto: Diari de Tarragona

twitter