Seguretat i mobilitat

Tot apunt perquè tornin SSMM Els Reis d'Orient

Dilluns, 21/12/2015

El dia 5 de gener SSMM Els Reis d'Orient arribaran novament a Taradell. Ho faran amb la tradicional cavalcada que arribarà a 2/4 de 7 del vespre pel carrer de la Font. Com ja és tradicional els reis s'aturaran a l'església on hi faran l'adoració al nen Jesús i continuaran el seu recorregut fins arribar a l'Ajuntament per tal de saludar tots els nens i nenes del poble i ser rebuts per l'alcalde.

El recorregut de la cavalcada serà el següent: Carrer de la Font, la Plaça, Passeig de Domènec Sert, Carretera de Mont-rodon. Els reis baixaran de les carrosses davant el Banc Popular i aniran a peu fins a l'església on faran l'adoració al Nen Jesús. Seguidament tornaran a pujar a les carrosses i continuaran pel Carrer de l'Església, el Passeig de Domènec Sert, Carretera de Balenyà, plaça de les Eres, carrer Sant Sebastià, plaça Santa Llúcia, carrer de la Vila fins arribar un altre cop a la plaça de les Eres, on els Reis de l'Orient faran la salutació des del balcó l'Ajuntament de Taradell i tot seguit repartiran les joguines. Un cop acabat seguiran el seu recorregut pel carrer de la Vila.

Un any més, per guiar Ses Majestats el seu camí fins l'Ajuntament, cal esperar-los tots apunt amb les atxes de barballó que fan tan única la nit de reis a Taradell.

Els caramels que es donaran al llarg de la cavalcada, no contenen gluten, per tant són aptes per celíacs. Dins de la campanya “Cap nen celíac, sense caramels”, a la que l'ajuntament es va adherir l'any 2007.

 

CONSELLS PER UNA CAVALCADA DE REIS SEGURA

La Cavalcada de Reis és una de les celebracions anuals que compta amb una de les afluències més massives de persones, especialment de menors d'edat. Per això, Protecció Civil Taradell conjuntament amb la Direcció General de Protecció Civil recomana a la ciutadania prendre mesures bàsiques d'autoprotecció per minimitzar els riscos durant la cavalcada i poder gaudir la festa amb seguretat.

Abans i durant la celebració de l'esdeveniment

 • Tingueu localitzades les sortides d'emergència o les vies d'evacuació (carrers adjacents al recorregut de la cavalcada) i presteu atenció en tot moment del personal de seguretat i organització de la rua.
 • No empenyeu mai per accedir a una zona amb molta gent perquè podeu provocar una caiguda o allau; si la zona està saturada o molt plena busqueu un altre punt on situar-vos.
 • Si aneu amb infants, porteu-los agafats de la mà. Expliqueu-los quins són els riscos que hi ha, què no poden fer i com han d'actuar si es perden. Si trobeu un/a menor perdut acompanyeu-lo immediatament als equips de seguretat (Agents Locals o al personal de Protecció Civil).
 • No deixeu que els/les menors pugin a cap mobiliari públic, escales, portades de casa, etcètera, per veure millor les carrosses; és preferible que els pugeu a coll, si cal.
 • Estigueu pendents de la gent gran i de les persones amb impediments.
 • Recordeu que els principals riscos són els què comporta el pas de les carrosses, el foc de les atxes de barballó i tenir un accident per enfilar-se a algun objecte de mobiliari urbà. Actueu sempre amb sentit comú i durant la celebració no us exposeu ni poseu en risc els vostres infants a un possible accident.
 • Quan passin les carrosses, quedeu-vos sempre dalt les voreres com a mesura de seguretat.
 • No parleu ni feu senyals que puguin distreure el personal de seguretat, els acompanyants a peu de la cavalcada, ni els conductors, exceptuant de que es tracti d'un accident o d'una emergència.
 • No us acosteu mai a les carrosses, encara que estiguin aturades o carregant durant la rua, ni intenteu pujar-hi; tampoc creueu pel mig de la cavalcada.
 • No baixeu mai a la via per agafar caramels que quedin en el pas de carrosses ja que us podeu distreure al pas de les següents. No llenceu caramels al personal de seguretat, a les persones de les carrosses ni a la gent que està mirant la cavalcada.
 • Si detecteu alguna incidència, informeu-ne immediatament al personal de seguretat i, si cal, truqueu al 112. En cas d'emergència mantingueu la calma i estigueu atents a les indicacions dels serveis d'emergència. Tingueu molta cura dels menors i de les persones amb discapacitats i eviteu cridar, córrer o empènyer a la gent.
 • Una vegada finalitzat l'esdeveniment, abandoneu el lloc de forma ordenada, respectant l'ordre de sortida i seguint les indicacions dels serveis de seguretat.