Seguretat i mobilitat

Taradell impulsa una campanya informativa per promoure les bones pràctiques en l’estacionament de vehicles

Dimarts, 13/11/2018

Logo Sóc Civic

L'Ajuntament de Taradell, des de la Regidoria de Governació i Civisme, inicia la campanya “Amb el cotxe, soc cívic!” per conscienciar els conductors de la necessitat d'estacionar el vehicle de forma correcta a la via pública per tal d'afavorir la mobilitat de la ciutadania, i així millorar la convivència entre automobilistes i vianants.

Els actes incívics més habituals al nostre municipi són ocupar places reservades per a persones amb mobilitat reduïda, estacionar damunt de la vorera, en doble fila, davant d'un gual, en zona de càrrega i descàrrega i en zona blava sense rellotge horari o més temps del permès.

Per tal de conscienciar la ciutadania dels greuges que aporta aquesta mala pràctica, es repartirà a totes les llars del municipi el fulletó “Condueixes bé? Però aparques bé?” que reprodueix una imatge d'una infracció detectada habitualment al municipi, amb l'objectiu de fer reflexionar els conductors sí estacionen correctament.

Paral·lelament, durant les pròximes tres setmanes, els Guàrdies Municipals deixaran un avís als parabrises de tots els vehicles mal estacionats amb el motiu de la infracció, perquè els conductors en siguin coneixedors. El desenvolupament d'aquesta campanya informativa no implicarà que no se sancionin aquells vehicles mal estacionats i que puguin suposar un risc per a la circulació de vianants i vehicles.

Taradell disposa de places d'aparcament en zona blava que es regulen mitjançant la col·locació d'un rellotge horari. També, existeix la possibilitat d'estacionar sense cap mena de restricció horària a l'Espai 1 d'Octubre, els carrers de l'entorn de la Coma del Reig, als jardins de Ca l'Iglésias, entre altres.