Seguretat i mobilitat

Els agents locals s’integren a la Xarxa Rescat

Dimecres, 12/07/2017

Xarxa Rescat Vigilants Local

Aquest dimecres, el Departament d'Interior ha fet entrega de dos terminals de la Xarxa Rescat al cos d'Agents Locals. Es tracta de dues emissores de la xarxa que aplega els cossos de seguretat i els gestors d'infraestructures i emergències de Catalunya per coordinar-se amb més eficàcia. Per tant, els dos terminals aniran connectats directament amb la sala dels Mossos d'Esquadra i permetrà comunicar qualsevol incidència amb més agilitat i també saber qualsevol comunicació per part del cos policial per actuar i donar millor servei al municipi.

Durant aquest dimecres al matí, els agents han fet un curs de formació de funcionament de l'emissora amb responsables del Departament d'Interior i del Cos dels Mossos d'Esquadra a l'Ajuntament de Taradell i a partir d'aquest dimecres al migdia ja les portaran operatives.

 

La Xarxa Rescat

La xarxa Rescat és la xarxa de radiocomunicacions d'emergència i seguretat, propietat de la Generalitat, que aplega els cossos de seguretat i els gestors d'infraestructures de Catalunya. El propòsit de la xarxa Rescat és servir a tots i cadascun dels col·lectius implicats en la seguretat i les emergències amb la finalitat de millorar el rendiment, l'eficàcia i l'operativa de tots els recursos del país que treballen en aquest àmbit.

La xarxa dóna cobertura al 97% del territori i al 99% de la població pel que fa a emissora de vehicle, i al 90% del territori i al 97% de la població pel que fa a emissora portàtil, amb un total de 233 estacions base (TBS) desplegades arreu amb l'objectiu de cobrir els requeriments de seguretat i capacitat de resposta en situacions d'emergència, tant en zones urbanes com en rurals. En situacions d'emergència resulta més robusta i fiable que la telefonia mòbil, perquè no se satura per trucades de telèfons mòbils, disposa de sistemes d'alimentació alternatius per suportar la manca de subministrament elèctric i és possible tenir localitzats tots els terminals i vehicles equipats d'emissores mitjançant un sistema GPS, cosa que permet visualitzar en tot moment on són cadascuna de les unitats operatives. Els usuaris de la xarxa Rescat són els Mossos d'Esquadra, les policies locals, els bombers de la Generalitat, els Bombers i la Guàrdia Urbana de Barcelona, Protecció Civil, el Servei d'Emergències Mèdiques, els Agents Rurals, el Departament de Territori i Sostenibilitat, l'Agència Catalana de l'Aigua i el Servei Català de Trànsit, entre d'altres.