Seguretat i mobilitat

Comença la campanya ''Viu la Festa a Taradell!! Diverteix-te sense passar-te!''

Dilluns, 08/02/2016

Les regidories de Governació i Joventut de l'Ajuntament de Taradell conjuntament amb l'Àrea de Joventut de la Mancomunitat La Plana, Protecció Civil, El Puntal i Ràdio Taradell han impulsat per quart any consecutiu la campanya ‘'Viu la festa a Taradell!! Diverteix-te sense passar-te!'' amb l'objectiu de sensibilitzar els joves i les seves famílies del consum d'alcohol responsable i també la crida al civisme quan es surt de festa.

Aquestes darreres setmanes, durant els dies previs i el mateix dia de la rua de  Carnestoltes, s'està portant diverses accions i iniciatives per conscienciar al jovent.

 

Carta de sensibilització a les famílies

La Regidoria de Joventut, amb la col·laboració de les entitats implicades, ha realitzat una carta a les famílies taradellenques que es passarà casa per casa, explicant el treball de prevenció que s'ha fet amb els adolescents, els riscos i també una sèrie de recomanacions sobretot adreçades als pares dels adolescents.


Campanya de prevenció amb els carrossaires.

A través del servei de Protecció Civil,  emprès per l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil i la regidoria de governació, es treballarà amb les diferents colles carrossaires per millorar la seguretat tant d'ells mateixos, com la dels participants i públic. Per això, s'han editat notes informatives amb la col·laboració del departament d'interior, de diferents consells de seguretat a l'hora de realitzar les carrosses i també de prevenció d'accidents i manera d'actuar en cas d'emergència durant la rua.


Campanya de prevenció amb els comerços i restauració

També, des de la regidoria de governació i civisme i la de joventut, es farà una campanya als establiments i bars de la població que vengui qualsevol tipus d'alcohol. Durant la setmana prèvia, es passarà una circular informativa recordant que la llei prohibeix vendre begudes alcohòliques a menors de 18 anys i recomanant que demanin el Document d'Identitat, a l'hora d'efectuar una venda.

Els comerços i bars, també se'ls hi proporcionarà un cartell amb el logo de la campanya anunciant la prohibició de venda d'alcohol a menors de 18 anys.


A cegues no Mola

Un any més la regidoria de joventut i l'àrea de joventut de la Mancomunitat La Plana, també es durà a terme la campanya ‘'A cegues no mola''. La campanya es realitza al mateix dia de la rua, on les carrosses participants a la rua i també els serveis de seguretat dispensaran gratuïtament ampolles d'aigua amb l'etiqueta de la campanya. L'objectiu, és continuar el treball de la resta de campanyes i xerrades impartides als instituts sobre els riscos del consum i conductes en risc nocturnes al mateix temps que es volen promoure les conductes cíviques.

 

Campanya Informativa a l'INS Taradell i per Xarxes Socials.

Des de l'àrea de Joventut, també es farà difusió de una sèrie de consells i  recomanacions a les aules de l'Institut de Taradell. Igualment, la mateixa informació es farà arribar als punts d'informació juvenils mes propers al municipi.