Patrimoni Cultural

Rutes culturals

A Taradell tenim un grapat d'elements que ens permeten recórrer els nostres carrers tot descobrint el patrimoni i el seu vincle amb la cultura. Clicant al mapa de més avall, podeu fer un recorregut per les rutes que s'hi proposen, que són:

  • Pedres i versos. El patrimoni local i les seves relacions poètiques amb autors com Joan Vilacís, Carles Riba, Clementina Arderiu i Joan Oliver-Pere Quart. Una ruta creada per Laia Camprubí i Antoni Pladevall Arumí.
  • L'aroma de Taradell. Les qualitats de diferents plantes aromàtiques i la seva vinculació històrica amb certs espais del nucli urbà. Una ruta creada per Mireia Morales i Esther Solans del Parc de les Olors.
  • Clementina Arderiu. El llegat líric d'aquesta poetessa que va estiuejar a la vila els anys 1947 i 1948 amb el seu marit, el també poeta Carles Riba. Una ruta creada per Marta Ramírez i Cinta González.
  • Un tast de Maimir. Dedicada al gran nombre d'escultures creades per l'artista local Josep Ricart i Maimir. Una ruta creada per Laia Miralpeix del Grup de Recerca.

Mapa de les rutes pel patrimoni de Taradell

Aquestes rutes formen part del projecte Cultura en Marxa que l'Ajuntament de Taradell va organitzar l'agost de 2020, amb l'objectiu de descobrir diferents elements culturals o patrimonials de referència del nostre poble.

Bànner Solstici 2023
Segell infoparticipa 2022