Joventut

S’inicia la fase de diagnosi del Pla Jove 2022-2025

Dijous, 24/06/2021

L'Ajuntament de Taradell i la Mancomunitat La Plana, amb la resta de municipis mancomunats, han posat fil a l'agulla per a l'elaboració del nou Pla Jove 2022-2025. Aquest document marcarà el full de ruta de les polítiques de joventut i esdevindrà l'eina estratègica per planificar els recursos destinats a donar respostes a les persones adolescents i joves de 12 a 29 anys. Per això cal analitzar la realitat juvenil i a s'ha de respondre a les necessitats detectades, que es concretaran en projectes i actuacions.

L'anterior PLA va finalitzar el desembre del 2020 i s'ha prorrogat, d'igual manera que la Generalitat ho va fer amb el Pla Nacional de Joventut, que desenvolupa la llei 33/2010 de polítiques de Joventut. Ara, l'objectiu és poder desenvolupar el procés d'elaboració de manera més pausada i adaptant les polítiques a la joventut en un nou context provocat per la COVID19.

Per a l'elaboració d'aquest nou pla s'ha preparat un procés participatiu integral on hi participin persones joves, entitats, professionals, organitzacions polítiques i altres col·lectius. Les polítiques que afecten a la joventut no poden ser dissenyades sense la seva participació, per aquesta raó es contemplen accions com: enquestes, grups de discussió, entrevistes a agents clau del territori i entrevistes amb joves a medi obert.

Per participar, ho podeu fer a les següents adreces:

Totes les accions del procés participatiu s'organitzaran i estructuraran a partir dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que guien la implementació de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible, aprovada el 25 de setembre del 2015. Les temàtiques que aborden van des de la pobresa, la fam, la pau, la salut, l'educació, les desigualtats, la inclusió, la prosperitat econòmica, la protecció del planeta, la lluita contra el canvi climàtic, les ciutats i els territoris, l'energia, el consum i la producció sostenibles i la governança. Els 17 ODS és concreten amb 169 fites i els seus indicadors d'evolució.

Fem un Pla és el lema-crida de la campanya de difusió que fa especial èmfasi a la paraula FEM per ressaltar la construcció conjunta de les noves polítiques adreçades al jovent del territori i es concreta en:

  • #fem1pla pels drets socials de la joventut
  • #fem1pla per la inclusió social de les persones joves
  • #fem1pla per la Igualtat de gènere i prevenció de violències masclistes i

LGBTIfòbiques:

  • #fem1pla pel bé comú i la justícia climàtica

També s'ha creat un grup de treball amb les diverses regidories de joventut municipals que conformen aquest nou PLA JOVE per tal d'impulsar i coordinar de manera transversal totes les fases i la implementació.