Joventut

Es presenten noves accions de la campanya 'A Cegues no mola'

La Mancomunitat La Plana i les regidories de joventut presenten un Protocol d'actuació contra les agressions sexistes i el material “A l'altra banda de la barra. Eines per tenir la millor festa” en el marc de la Campanya A cegues no mola.
Dimecres 19/07/2017

A cegues no mola 2017 presentació pública (21)

El passat dimarts al migdia es van presentar les accions que es realitzaran al llarg de l'estiu 2017 en el marc de la Campanya “A cegues, no mola”, una acció transversal entre el Servei de Joventut i el programa d'Igualtat de la Mancomunitat La Plana, amb l'objectiu de tenir unes festes majors de qualitat i lliures de violències masclistes.

La presentació, que va tenir lloc a la Mancomunitat La Plana, va comptar amb la participació del Sr. Lluís Verdaguer, president de la Mancomunitat; la Sra. Maribel Serra i Canadell, cap de subsecció de projectes i programes SPOTT (centre de prevenció i intervenció en drogodependències de la Diputació de Barcelona); la Sra. Maria Anna Pineda i Mir, regidora de joventut de Seva; el Sr. Toni Morcillo i Soler, regidor de joventut de Taradell; el Sr. Marc Poveda Mayans, regidor de joventut de Tona; el Sr. Ricard Argenter Tomàs, regidor de joventut de Viladrau i la Sra. Ester Puig, coordinadora del Servei de joventut de la Mancomunitat La Plana.

A les accions i materials creats l'any passat, que han tingut un impacte molt positiu tant en la ciutadania com en les entitats, aquest any s‘hi suma el material “A l'altra banda de la barra” (eines per tenir la millor festa). És un material pedagògic adreçat sobretot a entitats juvenils i entitats que organitzen festes, en context d'oci nocturn, que conté recomanacions pràctiques per incorporar la perspectiva de salut pública i de prevenció de violències masclistes en aquests espais. S'han realitzat tallers formatius i/o reunions amb membres de les mateixes entitats per tal de difondre aquest material. 

En aquestes sessions també s'ha proporcionat a les entitats altres materials preventius com per exemple: Polseres per identificar als majors d'edat (amb el mateix lema de la campanya) per facilitat la tasca de no vendre alcohol als menors d'edat.  

També s'ha creat el Protocol d'actuació contra les agressions sexistes que s'ha facilitat a les entitats organitzadores de les festes joves Aquest ha de contribuir a fer de la igualtat de gènere i de la prevenció de violències masclistes un dels valors fonamentals de les festes. En aquest document hi trobem un circuït pas a pas de com actuar en cas d'un assetjament o agressió sexista.

 

Accions per aquest estiu

Es continuarà amb l'Estand “A cegues No Mola” recurs itinerant que ja es a poder trobar el 14 de juliol a Balenyà i es podrà trobar també el 4 i 5 d'agost a Tona, el 25 o 26 d'agost a Taradell, el 14 d'agost a Seva i el 9 de setembre a Viladrau.

Com a novetat es col·laborarà en l'estudi anual de l'Observatori Noctàmbul@s de la Fundació Salut i Comunitat realitzant enquestes i entrevistes a persones que estiguin participant de la festa per tal de poder tenir dades tant qualitatives com quantitatives per entendre com s'articulen les dinàmiques d'oci juvenil i la seva relació amb les violències sexuals en espais d'oci nocturn

Aquesta campanya es compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Direcció General de Joventut i la Direcció general de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya.