Empresa i ocupació

Impuls al servei d’atenció a les persones emprenedores

Dijous, 09/05/2019

Empreses i emprenedors

L'any 2014, des de l'àrea de Desenvolupament Local es va posar en marxa el servei de suport i assessorament per emprenedors, adreçat a totes aquelles persones dels municipis que formen part de la Mancomunitat la Plana que tenen una idea de negoci i/o volen crear una empresa. Enguany s'ha apostat per donar un impuls a aquest servei.

En el cas del municipi de Taradell, des de l'any 2015, s'ha atès 19 emprenedors, s'ha gestionat 21 consultes i s'ha organitzat 4 accions formatives al municipi a les quals han participat 26 emprenedors.

En el marc del pla estratègic del Nou model d'atesa l'emprenedoria a la comarca d'Osona, liderat per Creacció, Agència d'Emprenedoria, innovació i Coneixement, des dels serveis de promoció econòmica de la comarca s'ha desenvolupat un nou model d'atesa a l'emprenedoria amb una visió comarcal i de treball en xarxa, que tingui un impacte social així com també en el món rural.

L'objectiu és ajudar les persones emprenedores a desenvolupar el seu projecte empresarial, les seves competències emprenedores i donar impuls a un ecosistema emprenedor aportant-hi valor afegit i qualitat.

És d'acord amb aquest nou model que els ajuntaments mancomunats han apostat per dotar el servei de més recursos tècnics especialitzats i oferir més qualitat en l'atesa de les persones emprenedores i a les empreses de menys de 5 anys de vida.

Així, totes aquelles persones residents als municipis mancomunats que tinguin una idea de negoci i/o vulguin crear una empresa poden accedir a aquest servei enviant un correu electrònic a sdl@mancoplana.cat o trucant al 93 812 54 45.