Empresa i ocupació

Cursos a mida per ajustar la demanda de les empreses i els perfils professionals a l´atur

A partir del mes de gener Creacció posarà en marxa la segona edició de l´activitat "Formació Experimental" en el marc del programa "Ocupació per a la indústria"
Dijous 05/01/2017

Es tracta d´un conjunt de cursos i formacions que tenen un doble objectiu: d´una banda, ajudar a les empreses a trobar els perfils professionals que necessiten, i per l´altra, ajudar a les persones a completar les seves competències per assolir aquests perfils professionals.

En base a les primeres aliances amb empreses, s´han planificat els tres primers cursos lper a persones aturades. Aquestes empreses han adquirit un alt compromís de contractació d´entre les persones que finalitzin els cursos amb èxit i compleixin els requisits dels diferents llocs de treball.

Bona part de les activitats de "Formació Experimental" s´adreçaran a persones a l´atur, però d´altres també estaran pensades per promocionar internament professionals que ja formin part de la plantilla de l´empresa.

Cursos d´operacions i processos amb La Farga

La primera d´aquestes formacions s´impartirà a partir d´una aliança amb La Farga i serà sobre "Operacions i processos bàsics d´indústria metal·lúrgica". Es tracta d´un curs de 214 hores, que tindrà lloc del 23 de gener al 30 d´abril, i que ofereix un total de 20 places a l´atur residents a la comarca d´Osona i al Lluçanès.

Alhora, "Formació Experimental" també convoca dues noves formaciosn, en aquest cas microcicles de curta durada que s´impartiran a finals de gener i a principis del mes de febrer i també s´adreçaran a persones a l´atur. Es tracta d´una formació de carretoner i d´una altra d´operació injectora en plàstic, cursos de 50 hores de durada demandats per empreses concretes que s´han compromès a incorporar a la seva plantilla part dels alumnes que acabin amb èxit l´activitat. El 29 del mateix mes, tots els interessats als cursos es convocaran a una sessió informativa, i posteriorment passaran per un procés de selecció, tan per part dels agents locals d´ocupació i dels tècnics que coordinen el programa com per part de l´empresa.

Per entrar al procés de selecció dels cursos els interessants han d´omplir la sol·licitud a qualsevol de les oficines de la Mancomunitat La Plana, del Consorci per a la Promoció dels Municipis del Lluçanès, del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, dels Ajuntaments de Roda de ter, Manlleu, Centelles, Vic, Sant Pere de Torelló, Les Masies de Voltregà i Sant Hipòlit de Voltregà, i del Consell Comarcal d´Osona. També ho poden fer a través del web: www.creaccio.cat