Taller de còmic de gènere negre

Alumnes de l'Institut de Taradell tindran l'oportunitat de participar el dijous 14 de març en un taller de còmic sobre gènere negre que es farà a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell en el marc del Taradell Negre. El taller, que anirà a càrrec de Marta Cartu, es portarà a terme a la Biblioteca entre les 11 del matí i la 1 del migdia. 

Els participants d'aquest taller seran testimonis d'un fet inèdit, ja que es trobaran a l'inici de la sessió amb l'escenari d'un crim. Per a resoldre'l, accediran a còmics de gènere negre on trobaran les pistes per a crear un còmic que dongui un final a aquest enigma, tot posant en pràctica les propietats del gènere negre i del llenguatge del còmic.

la Gleva a casa i el Montesquiu no guanya a Vinyoles

Marta Cartu: Artista i autora de còmics

marta cartu web

La pràctica artística de Marta Cartu s'interroga al voltant de la relació que construïm amb les narratives visuals. La seva obra es desplega al voltant del còmic i els seus canals de circulació, com ara l'autoedició i els espais digitals. És autora del còmic Hola, Siri i de diferents fanzines com Triatlón, Even in deserts there is water i Un tumor muy guai.

També ha realitzat projectes de còmic expandit, com la instal·lació Espacios de Seguridad a la Sala d'Art Jove i ha participat en exposicions col·lectives com ara Còmic, somnis i història a CaixaForum. És llicenciada en Belles Arts i especialitzada en dibuix i educació.