Altres autors

Divendres, 17/11/2017

Albert Generó, Dolça

Estudi monogràfic sobre la iodització (2003)

 

Arimany Ferrer, Lídia

Retalls per a la pau interior (2010) | Recull de poemes

 

Bigas Brugalla, Roser 

Versos senzills (2011) | Recull de poemes

 

Canela Moratona, Joan

Badalona (1938). Des del 1999 viu a Taradell. Tot i haver-se dedicat professionalment a l'enginyeria sempre s'ha sentit atret per l'escriptura. El 1994 comença la seva autobiografia però l'atura i es passa a la ficció literària. 

Blanc, gris o negre: ruquejades, unes menys que altres (2001) | Breus lectures per a petits moments. Recull d'històries on l'autor ha volgut plasmar divertides i burlesques històries, així com relats amb un caràctes més reservat. L'autor ha donat forma als petits relats en diferents moments i situacions de la seva vida, comportant també el caràcter d'aquestes com a conseqüència de l'estat d'ànim de cada instant. 

Collita de vida (2003). Són un seguit d'històries de ficció amb intermitències autobiogràfiques. Després d'una vida professional intensa (enginyer de densa i llarga trajectòria) l'autor es llança definitivament al procel·lós mar de la ficció literària. Se'n surt? Els pits de silicona, a la llarga, peten; en dimarts i tretze, hi ha qui trepitja merda; qui perd les ulleres no té ombra... Són històries esbojarrades il·luminades de tant en tan amb fragments de reflexió que situen aquest llibre entre la ficció i l'assaig, una frontera, potser, prou tènue. Que el lector decideixi què és, aquesta Collita de vida. 

 

Teresa Carrera i Enric Gómis

 

Codina Farrés, Josep

Hola Maria. Barcelona, Claret, 2001. Conèixer la Maria, la mare de Jesús i confiar en ella. 

 

Company de ruta: una proposta cristiana per al creixement personal. Barcelona : Claret, 2003 Aquest llibre és com un mosaic de pàgines viscudes. Cada una té un missatge propi, que es va completant amb altres escrits. L'autor ha buscat una certa unitat en la diversitat. Així pot ser un llibre de lectura però sobretot de reflexió i un bon banc de material per als animadors de grup. Pot fer un bon servei als joces i als no tan joves. És com una pluja suau i refrescant que vivificarà el cor, la mirada i el pensament del qui el prengui com a companya de ruta. 

Que n'ets, de bo! Barcelona, Claret, 2004. Actituds. Des del primer moment cal que l'infant descobreixi la presència de Déu en les vostres actitutds i paraules. 

Pel camí d'una llarga amistat. Barcelona, Claret, 2007.

Radiografia de la fe: per revifar la flama.  Barcelona. Claret, 2013. Aquesta llibre senzill, pràctic i entenedor és fruit de molts anys dedicats a l'animació de la fe a través de la catequesi d'infants, de joves i d'adultes i, també, d'una llarga dedicació a l'animació parroquial al Quebec, al Camerun i a Catalunya. El seu dinamisme pastoral pot ser un bon instrument de refleció tant per a les persones com per als grups, que volen revisar i aprofundir els continguts i la vivència de la fe. És el primer llibre d'una triologia sobre la fe que l'autor ha publicat en ocasió de l'Any de la Fe. 

 

Codina Mirabet, Pere

Historial o resum de la vida d'un home de poble (2004)

 

Codina, Joan

Aquest és el meu niu (2002) | Recull

 

Duran, Joan Vicenç

Llicenciat en Química per la Universitat de Barcelona. Diplomat en Planificació i Administració d'Empreses per la Universitat de Madrid. Diplomat en Direcció General per ESADE Business School, Barcelona. Va començar la seva carrera a la industria metal·lúrgica com a Cap de Laboratori i a la producció de cable elèctric. Va ser nomenat Director de Fàbrica de CONDUCTEL als 32 anys. Als 37 anys va ser contractat per RHÔNE POULENC com a Director de Fàbrica de la seva filial SILICONAS HISPANIA. Al 1999 va ser nomenat Director General de Rhodia Siliconas España. Als últims anys de la seva carrera va ser Director Comercial d'Europa del Sud, Centre, Est, Mitja Orient i Àfrica de BLUESTAR SILICONES, continuació de Rhodia Silicones International. Ha publicat un llibre Cero Accidentes:¿Una Utopía on explica l'experiència dels seus primers anys com a director de planta d'una empresa multinacional.

 

Cero accidentes ¿una utopía? : la seguridad como herramienta de motivación de un equipo (2016)En aquest llibre, una barreja de realitat i ficció, explica el que considera l'aventura més apassionant de la seva vida professional: canviar el tarannà de tota una plantilla d'una fàbrica per arribar a deu anys sense accidents. El punt de partida no era fàcil: tenien un accident cada tres setmanes.

 

Espinàs Boquet, Jordi

Guía de actuación en atención primaria (2002)

 

 

Gonzalo, Guillem

Les Aventures d'en Marc i la Laia: un dia a pagès (2017)

 

Gurrea, Susana

Le Club des CE1: Nathan contre les Super-Super (2017)

 

Lleopart Prat, Joan Taradell (1923 - ), pagès de sempre, gran enamorat del seu treball, va dedicar la seva vida a conservar les coses relacionades amb el seu ofici, tant pel que fa al llenguatge com als objectes que en són propis. Això el va portar a recollir un grapat d'elements diversos que a pagès han estat d'us quotidià (eines de treball, carruatges, cistelleria...) i també a expressar vivències en forma de poesia. 

Versos sobre rostoll (1998). Recull de poemes realitzats per Joan Lleopart (en Joan del Colomer) amb obuje ctiu tan sols familiar i d'amistat i amb motiu del 75è aniversari de l'autor. Consta de 26 poemes amb un pròleg d'Andreu Coll i un epíleg d'Amadeu Lleopart. 

 

Molas Pujol, Montserrat

Poètica (1998)

 

Molist, Núria

Sentiments no expressats (2002). Frases infinites, plenes d'il·lusions i a vegades decepcions, omplen la vida de solucions. No sempre un comentari és només un simple comentari. Una paraula, una acció, un moviment et pot canviar la vida per moments. Les circumstàncies de la vida et fan canviar la manera de pensar. Valora cada moment, que només és viu el present. El passat no deixa de ésser passat i el futur no és més que un simple futur. 

 

Munmany Muntal, Mireia

La Gestió del patrimoni literari: conceptualització i anàlisi comparativa dels models català i anglès (2018) 

 

Ors, Josep

Només són fragments  (2000)

 

Pérez Barquilla, Natàlia

Dal·lí il·ustrador (2004) | Catàleg exposició

 

Ramos Santiago, Jesús

Sólo palabras (1998)

 

Romeu, Mercè 

Lletres, paraules i expressions (2003) | Recull de poemes


Rovira Masnou, Lluís

50è aniversari: Història de la UD Taradell (1997)

És molt Màrius: sobre textos de Màrius Torres i Joan Sales (2003)

 

Teixidor Pujol, Cristina

L'Ofici de cuidar: 30 anys de l'equip d'infermeria de l'Hospital Universitari de Vic (2018)

 

Vidal i Pietx, Ramon

Memòries d'un vell infant incorregible (1994). Recull 7è de les memòries del que va ser el Vicari de Taradell.

 

 

twitter