'La clau anglesa' al Club de Lectura del mes de setembre

La trobada serà el dijous dia 28 a les 7 de la tarda a la Biblioteca.

Dijous, 28/09/2023

La darrera novel·la de l'escriptor taradellenc Antoni Pladevall i Arumí La clau anglesa és el llibre escollit per comentar i debatre en el primer Club de Lectura de la temporada 2023/24.

La novel·la, que ja es pot recollir al taulell de préstec de la Biblioteca, presenta un drama familiar de caràcter rural, ambientada a la població de Cruallops, ens parla de com el fatalisme del destí i les conseqüències irrevocables d'uns actes que arrelen en el passat abocaren al desastre les vides del Tomàs i la Rosa.

El Club estarà coordinat per Núria Martínez i es comptarà amb la presència de l'autor. Aquest acte compta amb el suport de l'Institució de les  Lletres Catalanes. 

La clau anglesa ens parla del passat i del present de tots dos personatges, que amaguen molt més del que deixen veure, i només entenent què va passar en aquell passat incert, i com intenten defugir-lo, entendrem un desastre familiar que sembla enunciat i irrevocable, de conseqüències terribles.

El 16 d'abril de 2021 va presentar la novel·la a la Biblioteca. 

Argument

Portada La Clau Anglesa_ Antoni Pladevall i Arumí

Els pèsols negres exquisits que cada dia se serveixen a l'hostal de Cruallops no amoroseixen gaire les vides dels protagonistes d'aquesta història que transcorre en un entorn rural aparentment tranquil: la Rosa de l'Albereda, una dona esquerpa i irascible, i en Tomàs de Bancells, un mecànic solitari i cansat, fugitiu d'un passat familiar misteriós.

 

 

L'autor

Careto_Antoni Pladevall i Arumí_2019Antoni Pladevall i Arumí (Taradell, 31 de juliol de 1961) és doctor en filologia clàssica i professor de grec i de llatí. La poesia, la narrativa, la crítica literària i la historiografia cultural són els àmbits de la seva dedicació a l'escriptura i la investigació. Es va donar a conèixer amb els poemes Les noies de l'hoste, inclosos en el llibre col·lectiu 6 poetes 83 (Premi Amadeu Oller 1983).

Ha publicat resenyes i articles de tema literari a Revista de Catalunya, Reduccions, Els Marges i Serra d'Or, i estudis de tema historiogràfic a Llengua i Literatura, Anuari Verdaguer i, sobretot, Ausa, la revista del Patronat d'Estudis Osonencs, de la qual en va ser el director entre 1990 i 1994. Ha publicat els llibres següents: L'assaig La il·lustració a Vic. Les aportacions de Francesc de Veyan i Mola i Llucià Gallissà i Costa, el dietari La mentida original, el volum de proses breus Quadern de Can Garbells i les novel·les La lliça bruta, Massey Ferguson 35, Terres de lloguer, La Papallona negra, Tot és possible i El dia que vaig fer vuit anys. El 2015 va ser l'autor de capçalera de la Biblioteca de Taradell.