Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Ruta literària: 'Barcelona en femení'
El 8 de març anirem a Barcelona per fer un ruta literària en femení.

Ens hi acompanyarà l'editora Elisenda Albertí que  ens proposa conèixer la ciutat des de la perspectiva femenina a través d'històries i llegendes protagonitzades per dones barcelonines, des del segle IV fins al XIX. La població de Barcelona és pràcticament meitat homes i meitat dones. I sempre ha estat així, llevat dels períodes de guerres. Això vol dir que les dones són responsables de la meitat de la identitat de Barcelona. Tot i això, quan es parla de la història, els noms propis acostumen a ser masculins. Amb aquesta ruta es vol visibilitat a les protagonistes, a elles.

Veure entrada completa
Aquest dimarts comença un curs d'iniciació a la fotografia organitzat per l'Arxiu Fotogràfic de Taradell
El curs tindrà set sessions (els dimarts 7, 14 i 21 de març i els dimarts 3, 10, 17 i 24 d'abril) de les 6 de la tarda a les 8 del vespre.

Emiliano Moreno i Neus Saavedra són els professors del curs d'Iniciació a la fotografia que començarà aquest dimarts a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell. Organitzat per l'Arxiu Fotogràfic de Taradell, l'objectiu d'aquest curs , sense places disponibles, és aprendre a fer bones fotografies i treure més suc a les opcions que t'ofereix la càmera.

El curs serà teòric i pràctic. A nivell teòric es parlarà de la fotografia digital, de l'exposició, de l'enfocament, de l'enquadrament, de la composició, dels tipus de fotografia, dels accessoris i també del flux de treball en fotografia digital. El curs però també serà pràctic. Serà el moment d'aplicar tots els coneixements apresos fent fotografies.

Veure entrada completa
Aquest divendres arriba a la Biblitoeca de Taradell 'Utopia. Perseguint els somnis'
Aquest divendres a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell descobrirem què es Utopia
El Xocolater de Taradell, Raül Cegarra, parlarà de la utopia i ho farà acompanyat de Xavier Coromina, escriptor, articulista esportiu i crític literari i de Begonya Nafria, coordinadora del grup Kids Barcelona de l'Hospital Sant Joan de Déu. L'acte, presentat per la periodista Laura Duran, porta per nom Perseguint els somnis i arriba amb motiu del desè aniversari del Xocolater de Taradell. Durant aquesta activitat, que començarà a 2/4 de 8 del vespre, hi haurà diverses sorpreses que s'aniran desvetllant durant la jornada. 
La Biblioteca us porta al Liceu!
El 13 de març la Biblioteca us porta per tercer any consecutiu al Liceu per veure Andrea Chénier, d'Umberto Giordano.

Gaudir de l'òpera en directe en un espai incomparable com és el Gran Teatre del Liceu  és una gran oportunitat que val la pena no deixar escapar!

Andrea Chénier és una òpera italiana en quatre actes ambientada en l'època de la Revolució Francesa i basada en la vida del poeta Andrea Chénier (1762-1794), enamorat de l'aristòcrata Maddalena amb qui viurà una historia d'amor apassionada. L'òpera s'emmarca en ple verisme, amb el seu compromís per la plasmació de la realitat i amb un gran efectisme vocal i orquestral.

Veure entrada completa
Participa a la travessa dels Oscars a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell
S'acosten els Oscars, la tan esperada gala per als cinèfils, i des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell et volem posar a prova.

Per catorzè any consecutiu organitzem la travessa dels Oscars 2018. Ja has vist les pel·lícules nominades? Quina obtindrà més estatuetes? Hi haurà sorpreses? Pots dir-hi la teva a la Travessa dels Oscars que hem preparat perquè hi participis i encertis qui seran els guardonats. En total hi ha deu categories: a la millor pel·lícula, direcció, actors principal i de repartiment, actrius principals i de repartiment, millor pel·lícula de parla no anglesa, millor banda sonora, millor vestuari i millor pel·lícula d'animació.

Veure entrada completa
'Pura sang' al Club de Lectura del mes de febrer
La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell dedicarà el Club de Lectura del mes de febrer a la novel·la Pura sang d'Ada Castells.

Els membres del Club de Lectura, que ja poden recollir el llibre a la Biblioteca, comentaran i debatran l'obra el dijous 22 de febrer a 2/4 de 8 del vespre i ho faran acompanyats de la seva autora i també de la psicòloga i màster en estudis sobre la dona (UAB), Anna R. Ximenos. Aquest Club de Lectura forma part del projecte Avui també és Sant Joan, un cicle de converses amb 8 autors a 12 biblioteques públiques catalanes.

Veure entrada completa
Inspira't, escriu i participa a l’Abril Pòetic de la Biblioteca de Taradell
Des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font estem preparant una nova edició de l'Abril Poètic. 

Si ets de Taradell, t'agrada escriure i vols que la teva obra es pugui veure i llegir a l'exposició Abril Poètic que es muntarà al vestíbul de la Biblioteca de Taradell durant els mesos de març i abril, porta'ns la teva obra. Teniu temps d'enviar-nos el poema fins al 28 de febrer. El tema és lliure i la llargada del poema ha de ser d'un DIN-A4 com a màxim. La inauguració de l'exposició de poemes serà el 21 de març, Dia internacional de la poesia, i es podrà visitar durant tot el mes d'abril, un mes on a la Biblioteca es realitzaran altres activitats relacionades amb aquest gènere. 

Club de Lectura Jove 'El bolígraf de Higgs'
Aquest divendres es reuniran a la Biblioteca de Taradell els membres del Club de Lectura Jove.

Ho faran a partir de 2/4 de 7 del vespre per comentar el llibre El bolígran de Higgs, de Rubèn Montañá. L'activitat està oberta a totes aquells lectors que vulguin compartir la seva opinió amb altres lectors en una tertúlia amena i distesa conduïda per Fina Sánchez. Entre tots els participants es sortejarà un lot de llibres.

Veure entrada completa
'Contes interactius' amb Míriam Pagès
La Biblioteca de Taradell és una de les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals que ofereixen les activitats del programa BiblioLab de la Diputació de Barcelona.

A banda del Taller d'escriptura de records, que es farà els dimarts 6, 13 i 20 del mes de febrer, el dia 19, a 2/4 de 6 de la tarda, es portarà a terme un taller de Contes interactius. A través d'aquesta activitat els infants descobriran l'apassionant món dels contes interactius, amb l'objectiu d'introduir-los al món dels contes i aprendre jugant en família amb les apps educatives.

Veure entrada completa
Javier Cercas, a l’entrevista virtual

La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona té l'espai de participació, l'Entrevista Virtual, on els lectors poden fer preguntes als autors sobre les seves obres. Aquest mes de febrer l'autor escollit és Javier Cercas. Tens temps fins al 28 de febrer a les 9 del matí per enviar la teva pregunta.  

 

Sabies que:

  • Treballa molt en la redacció de les seves novel·les perquè així el lector no noti tot el que ha hagut de treballar.
  • Els llibres impossibles son els que valen la pena de ser escrits.
  • Un llibre es un intent de formular una pregunta de la forma més complexa possible. Es a dir, en el cor de les novel·les que he escrit hi ha una pregunta.
Veure entrada completa