Aquest estiu #TrepitgemTerritori

Viatja per tot Catalunya a través de 80 novel·les i obres literàries. 

Divendres, 29/09/2023

Les novel·les, i de fet, els llibres en general serveixen moltes vegades per transportar-nos a llocs, fins i tot en indrets on no hem estat. I és que la literatura té la capacitat de fer-nos viatjar a infinitat de llocs sense moure'ns de casa.

Hi ha molts autors que retraten en paraules, un temps, una gent i unes històries, de vegades més fidel i d'altres de forma més lliure i inventada, que ens descriuen llocs i indrets catalans a través de la seva mirada.

La nostra memòria literària ens permet viatjar i associar determinats llocs a personatges, històries i moments de les nostres obres preferides.

Catalunya i algunes seves poblacions han estat escenari de les narracions i aventures de múltiples i diversos llibres.

Trepitgem Territori

A Barcelona n'hi trobem moltes: El Carmel de Juan Marsé, la Gràcia de Mercè Rodoreda, el barri xino de Manuel Vázquez Montalbán, la misteriosa de Carlos Ruiz Zafón, la medieval d'Ildefonso Falcones o bé la de postguerra de Carmen Laforet... en podrien ser alguns exemples. Però també hi ha els Pirineus amb les obres de Maria Barbal, Pep Coll o Jaume Cabré, entre d'altres però també altres pobles i ciutats de totes les comarques catalanes han estat fonts d'inspiració per diversos autors. Osona no en queda exempt. Des dels taradellencs Antoni Pladevall i Arumí i Ferran Garcia passant pels rodencs Emili Teixidor o Miquel Martí Pol a molts altres escriptors i escriptores.

Si fa dos anys us vam proposar fer la volta el món a través de 80 llibres, aquest estiu volem fer la volta a Catalunya a través de 80 novel·les que ens transporten a diversos indrets catalans.  

D'aquesta manera entre els mesos de juny i setembre viatjarem des de Taradell fins a l'Empordà, anirem fins a la Cerdanya, el Priorat, les Terres de l'Ebre, la Catalunya Central, Tarragona, el Vallès i el Maresme. Ens passajarem pels Pirineus i per la costa Catalana, pel Gironès i pel ripollès, per les Guilleries i el Collsacabra. 

Des del 22 de juny i fins al 29 de setembre publicarem cada dia una portada amb una petit resum de l'argument d'una d'aquestes 100 novel·les ambientades en un indret del territori català. 

Aquest estiu #TrepitgemTerritori a través dels llibres i les seves narracions.

Bon estiu i bon viatge!

twitter