Tres noves projeccions al cicle 'Taradellencs pel món'

Divendres, 27/10/2023

Els divendres del mes d'octubre és sinònim de Taradellencs pel món. El cicle de projeccions de la Biblioteca, que té com a objectiu difondre el fons de senderisme, excursionisme i viatge i alhora donar l'oportunitat als viatgers taradellencs i taradellenques de compartir  la seva experiència viatgera, arriba a la 21a edició. 

I ho fa amb tres noves sessions: el 6, el 20 i el 27 d'octubre. Totes les projeccions començaran a les 7 de la tarda. Enguany els protagonistes seran Xavier Blancafort, Gerard Roma i Joan Roqué i Maria Teresa Simó. El 13 d'octubre no hi haurà projecció amb motiu del pont. 

 

Geòrgia i Armènia, les arrels d'Europa amb Xavier Blancafort | 6 d'octubre

Geòrgia i Armènia, les arrels d’Europa Xavier Blancafort

Geòrgia i Armènia són dos estats relativament desconeguts que amaguen petits grans tresors. Durant 21 dies de viatge vam descobrirem, entre d'altres, la sorprenent Tbilisi, l'animada Erevan, la xocant ciutat troglodita de Vardzia, els bells monestirs i els captivadors cementiris armenis plens de khachkars, o algunes de les valls i muntanyes més espectaculars del Caucas, com Kazbegi i Svanetia, amb les seves curioses torres medievals.

El nord de Kènia, país dels Turkana amb Gerard Roma | 20 d'octubre

Taradellencs pel món_Kènia

Un viatge pel nord de Kenya, el bressol de la humanitat. Els turkana són l'ètnia principal, els quals, encara viuen d'una manera molt tradicional fent front a les constants amenaces que intenten canviar el seu estil de vida: La mineria, la pesca, la manca d'aigua, les plagues de llagosta, la falta d'aliment. Kenia un país ple de contrastos. Del desert turkana resseguirem la Vall del Rift fins a l'altiplà on els maratonians kenians entrenen per canviar la seva vida, visitarem el llac dels flamencs i finalment  navegarem fins la illa de Lamu.

 

Viatge hivernal a les idíl·liques illes Lofoten (Noruega) amb Joan Roque i M. Teresa Simó | 27 d'octubre

Viatge hivernal a les idíl·liques illes Lofoten (Noruega) amb Joan Roqué i M.Teresa Simó

 

Presentació amb imatges comentades de la seva experiència en recórre les illes Lofoten. Un indret de Noruega dins del cercle polar àrtic ple de paisatges de muntanyes, mar obert, badies, platges i terres verges