La Biblio dels petits

La secció infantil està ubicada a la planta baixa, té un espai propi i una dinàmica pròpia.

El seu fons és molt variat: àlbums il·lustrats per als més petits, contes, còmics, revistes infantils, llibres de coneixements, audiovisuals…tot per estimular el gust per la lectura i la curiositat dels més petits.

La “Biblio dels petits” té un punt d'accés propi al catàleg de la biblioteca , dos ordinadors amb accés a Internet, un punt de visionat de dvd i un de vídeo.

Podeu seguir el dia a dia de la “Biblio dels petits” al bloc de la biblioteca .

LLibres d'Imaginació : els contes

A la Biblio dels petits hi ha una zona dedicada als petits lectors, amb llibres de tapa dura, de gran format, el més il·lustrats, que conviden a ser explicats...

Aquests contes porten un picto que ajuda als pares a triar el més adequat: contes d'animals, tradicionals, per aprendre a comptar, contes que parlen d'hàbits i sentiments...

També trobareu separats els contes amb lletra de pal i lletra lligada.

Hi ha dos nivells de lectura per als contes dedicats als nens més grandets: porten el gomet vermell i el gomet blau.

Llibres de Coneixements

Els llibres de coneixements són els que proporcionen informació sobre diferents matèries: natura, història, art...

Centres d'interès

Sempre trobareu un petit racó on hi ha els llibres d'una temàtica concreta que són d'actualitat en un moment concret: festes tradicionals, efemèrides, escriptors…


Activitats

L'Hora del conte

Hora del conte

A la Biblio dels petits, s'organitzen activitats diverses adreçades als més menuts, com l'Hora del Conte .

Premi Atrapallibres

La Biblio dels petits promou la lectura entre les nens i nenes amb activtats diverses, com el Premi Atrapallibres, que consisteix en llegir uns libres determinats que el CLIJ (Consell del llibre Infantil i Juvenil) proposa cada any i realitzar una posada en comú de la lectura. D'aquesta tertúlia entre els nens i nenes, ens surt escollit el llibre que més els ha agradat. La votació s'envia al CLIJ i entre totes les votacions rebudes d'arreu de Catalunya, es premia el llibre més votat: El Premi Atrapallibres.

Altres activitats es realitzen en col·laboració amb les escoles:

Formació d'usuaris

La Biblioteca proporciona a les escoles de la població un programa de formació d'usuaris:

Formació d\'usuaris

“Exploradors de Biblioteques ” adreçat als alumnes de 3r a 6è.d'ensenyament primari.

Aquest programa té com a objectiu que els nois i noies coneguin progressivament el funcionament de la biblioteca: com estan ordenats els llibres i com buscar la informació.

Tallers Poesia

Aquest projecte va adreçat als alumnes de 5è i 6è de les escoles i té com a objectiu establir un vincle entre escola i biblioteca mitjançant una activitat compartida.

Els nois i noies treballen a l'escola uns poemes que els proporciona el Centre de Recursos Pedagògics d'Osona i després participen en un “Taller d'interpretació poètica” que es duu a terme a l'àrea infantil de la biblioteca en diferents sessions.

Visites escolars

Els escolars de Taradell visiten sovint la Biblioteca per escoaltar contes, sobretot per Sant Jordi.


Enllaços relacionats

Bànner Solstici (1)
Recollida de deixalles - Cubells amb Xip - Banner