Un moment històric (CiU)

Encarem la recta final d'un moment històric pel que fa a les aspiracions sobiranistes del nostre país. Han passat vuit mesos des  que el mes de desembre passat el president de la Generalitat, amb pols ferm, anunciava la data i la pregunta de la consulta.

Han estat realment impactants les manifestacions multitudinàries viscudes des d'aquell 10 de juliol de 2010 en què centenars de milers de persones mostràvem el nostre rebuig a la sentència contra l'Estatut. Seguida de la manifestació “Catalunya, nou estat d'Europa” coincidint amb la Diada de 2012. I, com no, l'èxit i l'originalitat de la Via Catalana que unia una cadena humana de 400 quilòmetres, tot seguint la Via Augusta romana, la darrera Diada. I el més important, totes elles han estat modèliques pel que fa al comportament dels catalans i catalanes que hi han participat.

L'èxit del procés assolit fins ara és mèrit de la mobilització de la societat civil catalana sota l'organització de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), el suport de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) com organisme representant del món local i evidentment el suport al procés de la majoria de partits polítics del nostre Govern.

Ja només manquen tres mesos per aquesta data que quedarà escrita en tots els llibres d'història futurs. I ara, després de mesos i anys en què s'ha avançat molt en el procés pel dret a decidir, cal l'empenta final i és quan no ens podem permetre defallir per decidir el nostre futur com a poble.

A Taradell, coincidint amb el final del període estival, celebrarem la nostra Festa Major. Desitgem que siguin uns dies de disbauxa mesurada per gaudir, amb la  família i amics, de tots els actes preparats per un munt d'entitats i l'Ajuntament . Després encararem un mes de setembre en què hem preparat tot un seguit d'actes commemoratius del Tricentenari de 1714 que complementaran la mobilització “Ara és l'hora” de l'11 de Setembre. El mes d'octubre caldrà esmerçar tots els esforços en aconseguir que el 9N sigui l'èxit més gran de la història del poble català.

Tres mesos trepidants, engrescadors i sens dubte molt interessants de viure.

Molt bona Festa Major a tothom!
Grup Municipal de CiU