Teixim Taradell (ERC)

Aquests dies farà tres mesos que ERC vam guanyar les eleccions. Va ser una jornada intensa per a les persones que vam treballar per aquesta candidatura. Després de més d'un any de reunions, de trobades amb tot tipus de gent i entitats del poble, de debats i de recollir noves idees per teixir propostes per al nostre poble, ens ha arribat l'hora de la veritat: de posar en pràctica tot el que hem treballat i fer que tots aquests esforços valguin la pena.

Per molts de nosaltres la nit del 25 de maig va ser un moment emocionant. Esquerra Republicana tornava a guanyar unes eleccions i assolia l'alcaldia després de 80 anys. El resultat d'aquestes eleccions és fruit de la feina feta durant tots aquests anys entre totes les persones que hem cercat la manera de millorar la qualitat de vida del poble. A totes elles, gràcies. Un reconeixement també a totes les persones que els darrers 40 anys han tingut la generositat i la valentia de presentar-se en una llista electoral per representar la voluntat del poble, així com als diferents equips que han governat el municipi.

La nit del 26 de maig ja queda lluny i l'hora de la veritat és aquí. No hem tingut temps ni per sentir el vertigen de la responsabilitat. Les necessitats immediates truquen a la porta sense dilacions. Però hem respost i creiem en la nostra capacitat, coneixement i il·lusió per fer-nos amb el tremp de la situació. Un cop hagi passat aquest primer estadi d'aclimatació, anirem desplegant les propostes que ja us vam presentar en el nostre programa.

Ara cal que totes aquestes idees es portin a terme, que els projectes i l'activitat impulsada pel veïnat actiu es propiciïn, que hi hagi ambició per millorar i fer més poble. Hem d'aconseguir que Taradell segueixi enamorant pel que ens ofereix, i que sigui una opció atractiva per viure-hi. El poble és responsabilitat de tothom que hi viu. Us necessitem actius, cívics, participatius, crítics amb totes les decisions que haurem de prendre. Volem teixir aquest Taradell entre tots.

Tenim també ben present el moment difícil que viu el país. En tots els àmbits en què cadascun de nosaltres participa, començant pel nostre entorn més proper, podem ser útils al poble i, de retruc, al nou país que volem. Ens hem de guanyar el futur. No podem permetre la situació de presó i exili dels nostres representants. Hem de rebel·lar-nos col·lectivament contra tota injustícia. Com diu Feliu Ventura a les seves cançons: “No podré mirar als ulls als infants del meu lloc si sé que no vaig fer el que calia”.

Sortiu al carrer i participeu. Bona Festa Major i visca Taradell!