Un any complicat (ERC)

Benvolgudes taradallenques i taradallencs,

Després d'un any i escaig encapçalant el nostre Ajuntament, no comptàvem haver de tenir al davant unes situacions de complexitat tan gran en la gestió del nostre municipi. Com a nou equip de govern, vàrem haver de treballar fort per agafar el tremp del dia a dia en la gestió municipal. Fer un balanç de la situació que ens trobàvem i redreçar-ne el rumb en la direcció que ja ens havíem marcat en el nostre programa electoral. L'objectiu és poder tenir un poble capdavanter en la gestió local i amb una millor qualitat de vida pels seus vilatans. Pocs mesos més tard, a finals de gener d'aquest any, ens va venir el temporal Glòria. Va deixar afectacions importants degut a la crescuda del Gurri al pas per Mont-rodon, talls d'aigua, caigudes d'arbres i molts desperfectes. I  per acabar-ho de rematar, haver de fer front a la pandèmia de la Covid-19, amb totes les seves derivades i els efectes que patim a tots nivells. En primer terme, efectes en la nostra salut, però també econòmics i laborals, en la nostra manera de socialització, en l'ensenyament...

Són molts entrebancs que intentem veure com a nous reptes a superar, noves oportunitats per ajudar-vos i ajudar-nos com a comunitat amb l'objectiu de poder estar preparats per als nous reptes que vindran. Sabem que en aquesta situació, la protecció individual de cadascun de nosaltres vindrà per la protecció col·lectiva, per fer xarxa, pel nostre civisme, pel voluntariat. Volem donar les gràcies a tots aquells taradellencs que amb el seu esforç, amb la seva capacitat d'organització, compromís i responsabilitat van ajudar a superar el pic en la pandèmia. Ens heu ajudat molt i ens heu fet sentir forts, i ens serviu d'exemple per poder seguir millorant.

En relació a la situació del país estem immersos, encara, en plena onada repressiva de l'estat espanyol en contra de les nostres llibertats individuals i col·lectives. Però quin preu té tanta injustícia?. El 26 de maig de 1939, l'Alcalde republicà de Taradell, Ramon Blasi i Blasi va ser executat al camp de la Bota, acusat d'adhesió a la rebel·lió militar amb responsabilitats polítiques. Avui, vuitanta anys més tard, la repressió i la injustícia continuen. La política de l'estat espanyol es revesteix d'una falsa modernitat, una pàtina d'una suposada democràcia. És més del mateix: silenciar la veu dels pobles, no acceptar la diferència, la por de perdre els privilegis, amb l'objectiu d'anul·lar la nostra raó. Per això tornem a ser a presó, a l'exili, condemnats. Malgrat tot estem obstinats i “persistim”, és la nostra feina quotidiana a acomplir, conscients de que hi hauran altres moments i altres oportunitats. Conscients que hi haurem de tornar-hi a ser, i aquesta actitud ens durà a assolir els objectius de llibertat i de justícia social.

Us desitgem que passeu una molt bona Festa Major. Probablement haurà de ser més petita, més recollida, però sent conscients, ara més que mai, del valor de cada moment.

Viviu-la intensament.