Per innovar cal trencar inèrcies (ERC)

Benvolguts i benvolgudes,

Som en plenes vacances d'estiu, a tocar de la Festa Major de Taradell. Aquests dies són un parèntesi de l'any: la quitxalla de vacances de l'escola, els grans descansem uns dies del brogit dels dies feiners. Carreguem piles per començar un nou curs amb nous plantejaments, noves il·lusions... És doncs, un bon moment per fer un seguit de reflexions.

Al maig tornem a tenir eleccions a l'Ajuntament de Taradell, una oportunitat per canviar les maneres i les rutines... Pensem que quan les coses es fan de la mateixa manera durant molts anys es creen unes inèrcies que duen a l'immobilisme, a la falta d'innovació, i ens pot fer creure que només hi ha una manera de fer les coses: com s'han fet sempre. Això és un error, la realitat canvia, i cal adaptar-s'hi. Això, que ho tenim ben present en l'àmbit nacional, i per això volem fer un país nou, també ho hem d'aplicar a Taradell.

A ERC volem canviar i millorar el què no funciona. Es fa el què cal per ajudar i potenciar les nostres entitats? No fa gaire vam celebrar 15 anys de Can Costa i Font, un centre amb molta activitat, gràcies en bona part a les entitats que l'han omplert de contingut. Ara bé, era el juliol la millor data per a aquesta celebració, quan les entitats ja tenen prou feina? La poca assistència a aquests actes demostra que potser estaven mal programats. Les entitats necessiten el suport de l'Ajuntament, no que els encarregui més feina. Necessiten ajuda per resoldre el seu dia a dia: la regeneració generacional, la gestió diària, la cerca de subvencions... és aquí on l'equip de govern ha d'incidir, ajudar i acompanyar. Que l'Ajuntament ideés aquest acte amb tantes ganes donava la impressió de pur electoralisme.

Cal destacar que Can Costa i Font és molt necessari (ERC va aconsellar l'Ajuntament la seva adquisició) però massa sovintha deixat el centre del poble orfe de vida cultural, amb una Plaça de les Eres massa buida... qui no recorda els balls de festa major i obres de teatre que s'hi havia fet? I el parc de la Font Gran? Quan es va inaugurar tot es feia allà; ara només hi ha les sardanes vermut. En canvi, si els joves volen fer una festa o un concert tot són impediments per fer-ho al centre cultural. Hem vist com s'anava desplaçant la Festa Jove a indrets del tot inadequats, donant lloc a comportaments totalment incívics. L'anomenada Carpa Jove no és adequada acústicament, i no té ni uns lavabos decents. Enguany la Festa Jove es fa al Pavelló... per què no a Can Costa i Font?

I a les entitats esportives? Quin ha de ser el seu futur? Quines entitats esportives tindríem amb una petita part de la inversió económica que es destina a la piscina coberta?

Taradellenques i taradellencs, aneu-hi reflexionant. L'any que ve, amb el vostre suport, podem canviar totes aquestes inèrcies, creiem que és convenient i necessari. De moment, que tinguem tots una molt bona Festa Major!