Llei 19/2014, de transparència, accés a la informació pública i bon govern (CiU)

Diumenge, 27/03/2016

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya del dia 31 de desembre de 2014 va publicar la Llei 19/2014, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

La finalitat d'aquesta Llei és establir un sistema de relació entre les persones i l'Administració pública i els altres subjectes obligats, fonamentat en el coneixement de l'activitat pública, la incentivació de la participació ciutadana, la millora de la qualitat de la informació pública i de la gestió administrativa i la garantia del retiment de comptes i de la responsabilitat en la gestió pública.

En els darrers mesos s'ha estat treballant per complir amb el màxim rigor possible aquesta Llei que ha arribat a tots els ajuntaments i a tot el seu personal com una onada de feina extra i fins i tot feixuga, però alhora il·lusionant i engrescadora. I és que des de l'equip de govern creiem que hi haurà un abans i un després des del desplegament d'aquesta Llei.

L'experiència ens diu que el desconeixement del que es fa i es desfà dins les parets de l'ajuntament no sols és desconegut sinó que a voltes la desinformació genera malentesos i rumors gens beneficiosos pel desenvolupament de la tasca pública, tan pel que fa a la vessant estrictament política com també a la part més administrativa.

Quan a finals de 2014 es va presentar la nova web de l'Ajuntament ja es va fer pensant en donar cobertura a aquesta futura Llei que ja s'estava elaborant. Actualment estem a les portes de complir amb tots els requeriments i les obligacions que han sorgit del desplegament de la Llei. Es per això que us convidem no només a què hi doneu una ullada, sinó que la utilitzeu com a eina de consulta i participació en la que és l'administració més propera a vosaltres.

Volem aprofitar també per desitjar tots els encerts possibles al nostre nou president el Molt Honorable Senyor Carles Puigdemont i Casamajó, en l'encomana que li ha encarregat el nou Govern de liderar el procés tan engrescador que estem vivint.

Així mateix, des d'aquestes quatre ratlles volem donar les gràcies a l'anterior president, senyor Artur Mas i Gavarró, per guiar amb mà ferma el nostre país durant els darrers 5 anys, uns anys en els quals no ha estat gens fàcil ni agraït governar.

Recordeu que estem al vostre servei i que us agrairem que ens feu arribar les vostres inquietuds, dubtes, queixes, suggeriments i tot allò que cregueu oportú amb la finalitat de millorar la nostra gestió municipal.

Grup municipal de CiU