L'Ajuntament som tots (ERC)

Ja fa dies que un equip nombrós de taradellencs estem treballant en l'elaboració d'una nova proposta per al nostre poble. Volem que aquesta proposta sigui prou consistent i engrescadora com per guanyar les properes eleccions municipals. Aprofitem aquesta comunicació per animar-vos a participar-hi des de qualsevol dels mitjans que hem posat al vostre abast.

L'objectiu final que perseguim és la millora de la qualitat de vida dels taradellencs en tot allò que està a l'abast de l'administració pública local. Tenim clar el tipus d'Ajuntament que volem, que tingui present en tot moment que el propi interès forma part del bé comú. Ha de ser exemplar a l'hora de garantir la meritocràcia enfront dels privilegis, prenent les decisions amb la màxima justícia i equitat. Només d'aquesta manera podrem aconseguir el compromís de tots amb les nostres institucions.

En les nostres propostes volem incidir especialment en la creació de mecanismes per tenir una total transparència en l'acció de govern. Poder fer arribar d'una manera entenedora a la població tot allò que es fa, cada projecte que s'endega des de l'Ajuntament. Aquest pas cap a la transparència ens permetrà ser coneixedors de la nostra realitat i ens ha de dur al següent pas, la participació. Volem que aquesta participació passi de ser representativa a ser activa. Cal implicar a tothom que ho vulgui en la presa de decisions de l'acció de govern i en el pressupost del consistori. En aquest aspecte volem construir “decideixtaradell”. 

Les municipals del mes de maig seran les primeres eleccions del 2015, l'any en què el país decidirà la independència. És imprescindible acumular la màxima força institucional al servei del procés i de la regeneració política. El nostre grup, des de l'àmbit local també, té un comprimís fins a les darreres conseqüències en l'objectiu d'assolir la independència. Estem disposats a treballar amb la resta de grups que busquin el mateix, a assumir els postulats proposats i pactats amb l'Assemblea Nacional Catalana per tal de poder-hi arribar com més ràpid millor.

En aquesta darrera legislatura hem estat a l'oposició d'una manera constructiva, amb l'objectiu d'ajudar en tot allò que hem pogut. Hem procurat aplicar el sentit comú i la nostra manera d'entendre el poble en cada decisió i en cada votació d'una manera raonada. Tenim clar que cal arribar a uns nivells molt més alts de transparència en tots els àmbits del nostre Ajuntament, envers a la resta de grups que estan a l'oposició i a tota la ciutadania en general. Un bon equip de govern, que busqui el millor pel seu poble, ha de pretendre i afavorir el fet de tenir uns grups a l'oposició amb disposició de governar, per garantir l'alternança i la regeneració democràtica. L'Ajuntament som tots.

A part de complir la legalitat, l'administració ha d'actuar amb un codi ètic. Cal esforçar-se constantment per tal de no caure en pràctiques d'abús derivades del fet de governar. Hem de ser conscients que és ridícul arribar al final d'una legislatura havent de demostrar testosterona constructiva per tot arreu, fent “tours” guiats amb l'objectiu d'utilitzar les nostres institucions públiques en benefici d'un sol partit. Volem acabar amb aquestes pràctiques d'abús de poder. Creiem fermament que l'Ajuntament som tots.