La cultura i la vida social segueixi viva (JxT)

Un any més, ens tornem a retrobar en aquestes pàgines de l'edició especial de Festa Major del butlletí d'informació municipal.

La pandèmia del Covid-19 ha posat en tensió tots els elements que, com a població i humans, som capaços d'expressar: la valentia, la solidaritat, la precaució, l'esforç econòmic i també, perquè no dir-ho, la por.

El desconcert i la manca de coneixement sobre el tema per part dels dirigents d'aquesta situació de pandèmia, no ha estat un factor que hagi ajudat a donar una imatge de control de la situació, ni de saber què estàvem fent en alguns moments.

El que sí està clar, és que davant del dubte, les mesures de precaució i les restriccions que hem viscut han estat les que com a població havíem de seguir i respectar. És evident que la prioritat elemental del país ha estat, i ha de seguir sent, la precaució de la seva salut i benestar. La pandèmia és real, existeix i en sabem molts casos. És cert que les decisions preses, per suposat, ens han aportat també, a una situació d'ofec econòmic a molts sectors de la petita i mitjana empresa, i de les economies domèstiques.

Però hem estat forts i ho seguirem sent, i ballant entre la lògica del benestar i l'esforç de la població, hem de ser capaços de seguir endavant, amb la màxima generositat i ajuda cap aquells que han patit o en pateixen les conseqüències.

Dit això, i endinsats a l'estiu, ens acostem a la Festa Major. Escrivint aquestes línies, encara no sabem com serà la festa que hi haurà dissenyada en el moment en que llegiu l'escrit, ja que l'actualitat és canviant a cada moment. El que sí que podem dir, és que des de Junts per Taradell, si podem aportar quelcom, serà defensar un model de Festa Major que permeti que la cultura i la vida social segueixi viva, però sempre respectant les mesures de seguretat i posant per davant de tot, la precaució davant del dubte. Això no vol dir deixar de fer, sinó reinventar, invertir i reestructurar per fer que les expectatives siguin complertes pel que fa en el fons, malgrat la forma pugui ser diferent.

Innovar el que faci falta, reinventar allò que l'actualitat et demana i seguir fidels a allò que la població vol, son tres premisses que creiem que mai cap líder polític hauria de perdre de vista, juntament amb la proximitat, empatia i la continuada convicció de vocació de servei.

En aquest escrit no hi ha espai suficient per dir noms ni col·lectius, però volem acabar dient GRÀCIES A TOTHOM, els que hi heu estat, amb més o menys grau, els que seguiu, i els que i sereu, en la pandèmia i en la vida social, cultural i econòmica del poble... Tots.

Ja per últim, i en termes polítics, son temps de canvis també, de ser valents en tots els àmbits i per diferents motius, i tot sempre es resumeix dient que el camí més agradable, és aquell que podem fer JUNTS.

Molt bona Festa Major,
República i salut.