Som un gran país (JxT)

Si per costum comptabilitzen els anys de gener a desembre; políticament parlant, els anys de legislatura tenen força vinculació amb les dates de la nostra festa Major. Enguany ja ens trobem a l'equador de la legislatura 2019-2023 i aquestes dates són una bona època, amb l'estiu com a interludi, per a comptabilitzar-los i començar un nou any polític.

Malauradament no és el primer butlletí en què és inevitable, fer referència als moments durs que vivim a Taradell i al conjunt del nostre país. Si l'any passat parlàvem dels efectes a curt termini per als més afectats tant de salut com econòmicament parlant, segurament ara ja entrem en el terreny del mig termini on comencem a veure la frenada que tot plegat ha suposat, pel que fa a qualitat de vida, lligams socials... És per aquest motiu, que ara més que mai, hem de creure tots plegats en la força que les institucions tenen, o poden tenir, per a reactivar tot el camí perdut i accelerar la marxa en els cursos que ens queden per arribar amb nota a final d'etapa o legislatura. Vivim en un gran país, capaç d'això i molt més.

Com a poble crec que un cop més hem d'estar orgullosos del que som i d'haver estat capaços de com sempre, afrontar aquests fets amb solidaritat, esperança, respecte i criteri.

No deixem que els titulars esborrin el contingut. Siguem crítics i valorem, també, el que els nostres ulls veuen; que al final aquests inputs són els que ens porten a les bones conclusions. No podem caure en la temptació de criminalitzar certs sectors de la població com ara la gent més jove i el món de la cultura en general. Siguem crítics però sincers. Aquests sectors, en moltes ocasions, han conviscut amb una pandèmia complint amb totes les mesures, amb totes les normatives. No deixem que dos arbres, d'aquells que poden ser molt incívics, ens tapin el bosc que hi ha a darrere, un bosc ple de bones intencions.

No podem acabar sense fer esment a un dels fets polítics rellevants del nostre país que és la semillibertat dels nostres presos polítics. Estem contents, però no oblidem que la llibertat no cal guanyar-la sinó exigir-la i que si te la regalen, no fan altra cosa que encadenar-te a la seva mercè.

Taradellenques i taradellencs, que la festivitat d'aquesta Festa Major, sigui com sigui, es digui com es digui i esdevingui com esdevingui, sigui celebrada per a tothom amb la màxima alegria. Des de l'equip de Junts per Taradell us enviem una forta abraçada a tots ja que ara més que mai, ens manca trobar-nos pel carrer i poder fer xerrades.

Salut, República i bona Festa Major.