Fem balanç (ERC)

Un any més ens trobem davant de les portes de la Festa Major amb la il·lusió de sempre però amb els neguits que ens acompanyen ja des de l'any passat. Amb tot, s'ha vetllat per mantenir al màxim l'essència d'aquests dies de la mateixa manera que s'ha mantingut l'activitat cultural al llarg de la pandèmia, sempre d'acord amb les mesures que cada moment el Procicat ha anat dictant. Aquestes ganes de treballar i de ser-hi, encarant les adversitats, tenint en compte les opinions del poble i donant-li moments per ser escoltat, han caracteritzat aquests dos anys de mandat.

Així es va evidenciar en l'acte de retiment de comptes del passat 1 de juliol, fent un balanç de la primera meitat del mandat amb l'alcaldessa i les regidores i regidors de l'equip de govern. Malgrat és evident que ha calgut una adaptació del nou equip al seus nous càrrecs, que ha calgut una revisió del que s'havia fet en antics mandats, que ha calgut assumir el que havia quedat pendent i intentar donar el toc que marca la diferència, també cal treballar de manera prioritària per solucionar les adversitats que van sorgint. Malgrat tots aquests malgrats s'ha treballat des del primer moment i s'ha assolit el 50% dels objectius a l'equador de l'actual mandat. Les taradellenques i els taradellencs heu respost positivament a les noves propostes de la mateixa manera que també ho heu fet, teixint xarxes solidàries, per tirar endavant i estar a l'alçada de la situació: ho heu estat el personal sanitari, els docents, els agents socials, els joves, els no tan joves, els infants, les seves famílies, els nostres avis i àvies i les persones que se'n fan càrrec, els botiguers i botigueres, els agents de seguretat, i un llarg etcètera que heu fet possible que siguem on som ara. Des del grup d'ERC us ho volem agrair i us volem animar a no baixar la guàrdia.

El país també se n'ha ressentit de la pandèmia i ha semblat que potser alguns temes quedaven en segon terme. Però no oblidem que estem encara en plena lluita, el camí potser ha hagut de fer una marrada que no voldríem, però no podem defallir. Cal seguir lluitant perquè la justícia reconegui els drets dels presos i les preses polítics, dels exiliats i les exiliades, dels encara perseguits, i de tots els nostres com a catalans. És una guerra bruta que busca l'esgotament dels que, des del carrer i des de les institucions, volem la independència de Catalunya. Us animem a treballar per aconseguir les llibertats plenes.

Bona Festa Major, visca Taradell i visca Catalunya lliure!