Escoltem les classes populars, som la veu del poble, lluitem pel poble, al costat del poble i amb el poble (ERC)

Diumenge, 27/03/2016

Benvolguts i benvolgudes,

Fa uns mesos vam començar amb força una nova legislatura, caminant i mirant endavant, somiant en el demà i sense oblidar el present. Som lluitadors i lluitadores, vivim a peu de carrer escoltant tots els reclams de la població.

Des de l'oposició, per tant dins les nostres possibilitats d'actuació davant un govern amb majoria, estem a disposició del poble procurant millorar la qualitat de vida de tothom. Les nostres debilitats es converteixen en fortaleses; el medi ambient, la defensa de les igualtats de gènere, la justícia, el benestar i la seguretat social, la gent gran, l'educació i la joventut del poble, són els principals pilars de desenvolupament de la política social i democràtica. Això ho portem a terme escoltant les preocupacions de la gent i vetllant perquè tothom tingui cabuda i benestar en la política actual. Des d'Esquerra, estem impulsant un canvi de model, una nova forma de gestionar el poble eficient i sostenible, vetllant pel benestar i seguretat de les persones i de l'entorn natural que ens envolta.

Escoltem les classes populars, som la veu del poble, lluitem pel poble, al costat del poble i amb el poble. Per això, tots aquells neguits, dubtes i suggeriments que ens transmeteu i ens feu arribar, els estem gestionant i curant amb diligència. El nostre desig és crear una societat on tots i totes tinguem les mateixes oportunitats i on la veu de la població sigui escoltada per sobre de tot, impulsant consultes ciutadanes a les quals tothom hi estigui convidat.

Des del grup municipal dinamitzem polítiques innovadores aportant un aire fresc a la política conservadora actual. Com deia André Gide “la gent no podrà descobrir noves terres fins que tingui el valor de perdre de vista la riba”. Volem una política que condueixi el municipi de totes i de tots cap a una nova manera de fer i d'entendre aquesta política.

En l'àmbit nacional també ens preocupen diversos temes que hem anat manifestant a través de mocions. En el marc del Dia Internacional per l'eradicació de la violència vers les dones, vam presentar una moció i un manifest per mostrar el rebuig a la violència masclista i denunciar-ne les causes amb la ferma voluntat de no aturar-nos fins eradicar-la. També, vam entrar una

moció de suport a l'acollida de població refugiada víctima dels conflictes armats a la mediterrània. I l'última moció presentada des del grup municipal, ha estat en rebuig el Pla Hidrològic de l'Ebre aprovat pel govern Espanyol. Actualment, continuem lluitant i defensant aquests temes entre molts d'altres que ens va presentant la societat.

Per acabar i com bé tots sabeu, el dia 14 de febrer ens va deixar Muriel Casals, una gran referent de la política en femení del poble català. Una dona que amb el seu compromís i constància ha esdevingut defensora de la cultura catalana. Per això, i amb el cor a la mà, des d'Esquerra republicana de Taradell, volem expressar el nostre més sentit condol als familiars i amics de Muriel Casals i fer realitat el seu somni i el de la majoria de catalans: culminar el procés de la creació del nou estat assolint la llibertat.

Com va dir Muriel Casals en el Concert per la Llibertat el juny del 2013 “No som aquí per buscar un somni, nosaltres som el somni”. (Muriel Casals, 2013).

Visca Taradell i Visca Catalunya Lliure.