El poble és de tots i per tots (ERC)

Dilluns, 05/09/2016

Benvolguts i benvolgudes,

Ens trobem en plenes vacances d'estiu, temps que tots aprofitem per desconnectar, si podem, de la rutina de la feina o els estudis.

Estem a les portes de la Festa Major, la festa gran de Taradell. Són dies de celebració, de gresca, de disbauxa; però sobretot són dies de gaudir, tan petits com grans, de tots els actes de la nostra Festa Major. Quan arriben aquestes dates, una de les preocupacions que més inquieta als vilatants és la proliferació d'actes incívics a causa del gran nombre d'assistents als actes de la Festa Major. Val a dir que és un problema que arrosseguem durant tot l'any, però que en aquestes dates estivals, i sobretot els dies de celebració, s'accentua i tendeix a  incrementar-se.

L'Ajuntament té l'obligació de vetllar i intentar mitigar els efectes d'aquests actes vandàlics que  perjudiquen a tots els vilatans. Segurament aquesta tasca és difícil i complicada però no per això s'han de deixar de prendre les mesures oportunes, encara que, a vegades, siguin complexes i impopulars. És primordial un control més exhaustiu per part dels agents locals i, si és necessari, cal  sancionar als causants d'aquests  aldarulls. És també fonamental la col·laboració de tots els  veïns que,  amb valentia, cal que denunciem a les autoritats competents tots els incidents dels que siguem testimonis.

El poble és de tots i per tots.

Centrant-nos ja en la Festa Major i coneixedors  de l'escepticisme que provoca cada any, per nosaltres cal un canvi en el plantejament i la filosofia d'aquesta festa. Sempre hem cregut que aquesta festa ha de ser més inclusiva i que no és bo segregar d'una manera tan evident els actes clàssics de la Festa Major amb els actes de la festa jove. Creiem que la festa gran del poble ha d'incloure actes més intergeneracionals, que promoguin la interacció de les diferents franges d'edat. Tenim l'exemple inqüestionable de l'envelat celebrat l'any passat a la Plaça de les Eres, un acte que va reunir molts taradellencs de totes les edats i que va ser tot un èxit. Un model que es repetirà aquest any i que creiem que és el camí que ha de prendre la Festa Major del nostre poble.

Considerem que s'ha d'innovar i provar coses noves, atès que la festa és de tots i per tots. Des del grup d'ERC Taradell vetllarem per intentar incidir, dins de les nostres possibilitats, en el canvi que necessita la dinàmica repetitiva i immobilista que any rere any ens ofereix el programa d'actes.

Finalment, aprofitem per desitjar-vos a tots els taradellencs unes bones vacances d'estiu i una bona Festa Major.

 

Visca Taradell

Visca Catalunya Lliure