Crec que en el nostre consistori, tot i que hi ha les diferències lògiques i naturals, hem arribat a un punt de maduresa política (SI)

Dilluns, 08/05/2017

Benvolguts taradellencs,

Permeteu-me que a través d'aquestes ratlles em dirigeixi en nom de Solidaritat a tots i totes vosaltres una vegada més i orgullós de pertànyer a aquest poble tan actiu, dinàmic, modern i solidari i també tan profundament implicat en el moment actual del nostre país.

Voldria d'antuvi fer una anàlisi de la situació política del nostre municipi amb una mica de perspectiva en l'equador d'aquesta legislatura. Crec que en el nostre consistori, tot i que hi ha les diferències lògiques i naturals, hem arribat a un punt de maduresa política que des del meu punt de vista ha portat a un augment dels acords i de la confiança dels grups que el formem. Això ha portat, en certa manera, a un canvi de paradigma ja que tot i ser oposició estem treballant amb un ampli consens i així ens sentim més implicats en el concepte de cogovernança. El resultat és que entrem en una dinàmica d'unitat d'acció política en molts camps, per citar-ne alguns, per exemple, és que hi ha una bona entesa pel que fa al pressupost d'aquest any, també acords en qüestions d'ajuts socials a les persones més desfavorides i en la col·laboració en les subvencions a les entitats. Cal destacar el consens en l'ordenació del territori, també per la transparència administrativa i participació ciutadana, consens en la moderació de la pressió fiscal, com per exemple la congelació de les taxes municipals, unitat d'acció en la lluita de la igualtat de sexes i polítiques LGTBI i molts d'altres.

Per altra banda, en l'àmbit nacional, Taradell ha demostrat a bastament el seu compromís en el procés d'independència del nostre país. Recordo, recentment, l'autobús de gent del nostre poble en el viatge a Madrid i la notable concentració a la plaça de les Eres en suport del nostre veí Francesc Homs amb motiu del judici del Suprem; en aquest sentit vull remarcar la unió entre càrrecs polítics i el poble per crear sinèrgies i donar exemple arreu del país de la voluntat inequívoca del desig de llibertat que ens portarà a l'excel·lència del que som, un país petit de mida però un dels millors del món.

Visca Catalunya lliure!