Arribem al final de la legislatura i és hora de fer balanç de la feina feta (CiU)

Arribem al final de la legislatura i és hora de fer balanç de la feina feta, i no és just que el fem els qui governem sinó que pertoca a tots els taradellencs a fer-lo a nivell individual.

És evident que aquests darrers mesos s'estan portant a terme petites i grans obres, però ha estat dia rere dia, que hem treballat per intentar assolir, al màxim, els compromisos presentats fa quatre anys. Des de les diferents regidories hem encarat els projectes amb il·lusió, convenciment i rigor, tenint en compte les persones, els serveis cap a elles i els espais on convivim.

La formació, la informació i l'assessorament han estat tres puntals que hem posat a l'abast d'aquells qui ho han necessitat, i així ho fa palès el gran nombre d'actuacions que s'han dut a terme, com la posada en marxa del nou servei de promoció econòmica, els cursos per millorar el rendiment dels negocis d'empreses i autònoms, la gestió dels pisos socials, campanyes de civisme, etc.

Hem volgut estar al costat dels joves i infants amb beques escolars o amb el projecte ‘'Aprèn i juga'', per donar-los la oportunitat de gaudir d' activitats extraescolars o també a través del programa PIDCES, a l'Institut.

Al llarg d'aquests quatre anys hem mantingut l'aposta per la cultura, recolzant a les més 60 entitats existents i col·laborant perquè poguessin desenvolupar les seves activitats. També ha estat una ferma aposta, la conservació de la memòria històrica, la nostra identitat i arrels, que s'ha dut a terme des de l'Arxiu Fotogràfic i la Biblioteca.

Durant aquest període, hem realitzat millores al municipi i als seus equipaments. A principis de legislatura vam acabar la peatonalització del centre urbà i les millores en el barri de Mont-rodon. S'han invertit, anualment, més de 50.000€ en canvis d'enllumenat per l'estalvi d'energia i es va renovar el paviment del pavelló municipal. Al 2013 es va asfaltar el camí del Cunier al Colomer i es van fer millores energètiques a l'escola publica. L'any 2014 es va obrir l'Espai Solidari, es van fer reformes al pavelló, es va millorar la zona d'acompanyament d'alumnes a les Pinediques i es va restaurar la cabanya de la Roca, seu de l'Ecomuseu del Blat i ja al 2015, s'ha finalitzat l'Espai d'Aigua i Salut, les obres de reurbanització de l'Av. Mn. Cinto Verdaguer, les millores a la Ronda del Vilademany i la modificació de les xarxes d'aigua i gas de la urbanització de la Roca, sense oblidar les tasques habituals de manteniment i millores tant de serveis com de béns.

Una de les nostres estratègies per aconseguir aquestes millores ha estat la recerca de recursos i finançament per tirar-les endavant, intentant sempre que això suposes el mínim de diners directes dels nostres vilatans. No és en va, que en els dos darrers anys, s'hagin obtingut resultats pressupostaris molt positius que ens permeten garantir els serveis a les persones i tot això amb una congelació dels impostos en les ordenances municipals.

Estem satisfets de la feina feta i continuem avançant per Taradell.