Hem aprovat els pressupostos municipals per unanimitat: El canvi d’actitud, molt més dialogant per part de l’equip de govern, ho ha fet possible (ERC)

Dimarts, 16/05/2017

Benvolguts i benvolgudes,

Ara que estem pràcticament a mitja legislatura és moment de fer un breu balanç. En aquests gairebé dos anys hem estat treballant i seguint de ben a prop diversos temes. Fins ara, entre altres aspectes, podem ressaltar que hem aconseguit congelar els impostos a més de pactar una rebaixa en l'impost de circulació pels als vehicles híbrids i elèctrics. Després de la nostra insistència, l'Ajuntament finalment s'ha adherit al Pla d'Igualtat LGTBI del Consell Comarcal, en el qual s'està treballant. S'han resolt temes en la plantilla de personal i hem participat activament en l'elecció dels plans d'ocupació. Volem destacar, també, les dues últimes mocions presentades des del grup d'ERC Taradell i que han estat aprovades: una sobre la rebaixa de l'IVA en els productes d'higiene femenina i els bolquers per a infants i adults, i una altra per la defensa del dret de les dones al treball en igualtat d'oportunitats (de la qual n'ha de sortir un pla a aplicar a Taradell).

No obstant això, el fet més destacat, però, és que després d'anys abstenir-nos o votar en contra, aquest any hem aprovat els pressupostos municipals per unanimitat. El canvi d'actitud, molt més dialogant per part de l'equip de govern, ho ha fet possible. Òbviament no podem estar d'acord amb totes les partides pressupostàries, però després de valorar la voluntat d'entesa i amb la inclusió d'una partida significativa per fer uns pressupostos participatius (en els quals encara estem treballant i esperem donar-ne notícies ben aviat), ha fet que comenci, sembla, una nova etapa de col·laboració. Conscients de la força que tenim com a oposició, la nostra voluntat és continuar treballant conjuntament pel bé del poble, ja que entenem que malgrat tenir visions diferents i a vegades fins i tot contraposades, govern i oposició volem el millor per al nostre municipi.

D'altra banda, ara que s'acosten moments decisius d'àmbit nacional, volem esmentar que hem aprovat per unanimitat diverses mocions en suport al procés, hem participat en els actes de suport a les persones implicades i ens hem inscrit, com la resta de regidors i regidores de l'Ajuntament a l'AECAT (l'Assemblea d'Electes de Catalunya), òrgan que hauria d'entrar en funcionament en cas que les coses anessin encara molt més mal dades. Sempre podrem dir que hi érem, hi som, i hi continuarem sent.   

Finalment només dir que, com hem fet sempre, des d'ERC a Taradell continuarem escoltant la gent i treballant pel bé del nostre poble i del país.

Visca Catalunya lliure!