Mor Carme Amblàs, exregidora i exjutgessa de pau

Diumenge, 11/12/2022

L'exregidora de l'Ajuntament de Taradell i ex-jutgessa de pau, Carme Amblàs i Solà, va morir ahir als 77 anys després de patir durant tres anys un càncer que se li va anar complicant amb diferents afeccions. Dona d'una vitalitat i força envejables, fins fa pocs dies atenia amb absoluta enteresa amistats i família, malgrat la fatalitat del pronòstic.

Filla d'una coneguda família pagesa de Granollers de la Plana, es va casar fa 52 anys amb en Ramon Calm de Taradell, on va excel·lir com a modista, mostrant la seva innata elegància. Incansable viatgera, amant de la muntanya i de l'esquí, havia estat un referent al Centre Excursionista de Taradell.

L'any 1991 va entrar com a regidora de Convergència i Unió amb l'alcalde Josep Munmany i va romandre-hi fins al 1999, ocupant la Regidoria de Benestar Social. Des d'aleshores va seguir estretament lligada amb la Fundació Vilademany, que havia impulsat, primer amb els habitatges tutelats i després amb els diferents serveis de la Residència, essent durant anys secretària del Patronat. L'any 2008 el consistori la va escollir com a jutge suplent i el 2016 va assumir el càrrec de jutgessa de pau, en morir Josep Cassany, tasca que va portar a cap fins que la malaltia li va impedir. L'abril de 2021 va ser nomenat el seu substitut.

Aquest passat mes d'abril l'Ajuntament de Taradell li va fer un reconeixement per aquesta dedicació, en el marc de l'acte anual del Grup de Recerca, però ja va ser la seva filla Anna qui va recollir el record. La missa funeral serà aquest dilluns, 12 de desembre, a les 12 del migdia a l'església parroquial de Sant Genís. Descansi en pau.