Ens ha deixat en Jaume de ca la Laia

Dissabte, 25/04/2020

Als qui treballen a l'Ajuntament de Taradell, al conjunt de regidors i regidores i a l'alcaldessa, ens ha entristit molt saber que aquesta matinada s'ha mort en Jaume de Ca la Laia. Tot els que l'havíem tractat havíem conegut la seva sinceritat, honestedat i claredat d'anàlisi. I el vast coneixement que tenia del que més estimava després de la família, Taradell.

Home humil i brillant. De memòria extraordinària. De passió per Taradell. Ens ha deixat aquesta matinada de Sant Marc en Jaume Miralpeix Cruells, als 81 anys, després d'una llarga malaltia. Regidor d'Urbanisme i Pagesia amb l'alcalde Josep Munmany, entre 1991 i 1999, reconeixia cada racó del municipi i en portava un control exhaustiu. Seva és la frase “quan m'allunyo pels revolts de Vilacís o per la plana de la Madriguera, ja enyoro Taradell”. Inoblidable amb la seva vella motocicleta de bon matí inspeccionant la via pública.

En un dels reculls que havia elaborat, 100 dades històriques de Taradell del 1900 al 2010, començava per l'obra d'enllumenat dels carrers amb gas, amb l'alcalde Lluís Puig, el 1901, i acabava amb l'aprovació del POUM amb l'alcalde Lluís Verdaguer, el 24 de febrer de 2010. Ell ajudava als que necessitaven conèixer amb profunditat el poble, les seves relacions, els seus camins, sense importar-li la ideologia. Quan durant el Brindis de la Festa Major de l'any passat es van homenatjar les dones i homes que havien servit el poble des de l'Ajuntament, ja es va disculpar per no poder-hi assistir, tot insistint en l'estima a la terra per sobre de tot. El nostre condol a la seva esposa, Dolors, als seus fills Jaume i Laia i a tota la família. Descansi en pau.

Mercè Cabanas Solà
Alcaldessa de Taradell