Un 16% més de papereres instal·lades en tres anys a Taradell

També s'han instal·lat 4 dispensadors nous de bosses per recollir excrements de gossos

Dilluns, 13/11/2023

Paperera a la Carretera BalenyàEn els darrers tres anys, l'Ajuntament de Taradell ha instal·lat més de 20 papereres noves a la via pública a diverses zones del municipi. Aquestes papereres s'han ubicat en carrers, places o zones verdes que no en tenien, i que tècnicament s'ha considerat necessari per l'ús que la ciutadania fa de l'espai. A més, complementàriament també s'han instal·lat 4 dispensadors de bosses nous per recollir els excrements dels animals de companyia. Aquest mobiliari nou s'ha instal·lat en llocs com la carretera de Balenyà, el Bosc del Pujoló, la ronda dels Vilademany, el camí Ral, el carrer Cabrera, l'avinguda Montseny o carrer Guillem de Mont-rodon. Així, el nombre de papereres a la via pública ha passat en els darrers anys de 131 a 152, suposant un increment del 16%.

L'objectiu d'instal·lar aquestes noves papereres és facilitar que la ciutadania pugui dipositar correctament els petits residus que no es poden reciclar (bosses amb defecacions, petits embolcalls, burilles apagades…) i que no tinguin cap pretext per llençar-los a l'espai públic. Cal recordar que a les papereres o als contenidors de vidre, d'oli o roba NO s'hi poden abandonar o llençar bosses d'escombraries o residus de gran volum, fet que es pot sancionar amb fins a 300 €, segons l'ordenança de residus de Taradell.

Aquestes actuacions formen part del manteniment de l'espai públic que l'Ajuntament de Taradell fa de manera continuada, juntament amb accions rellevants com la contractació (amb plans d'ocupació) d'agents cívics i de personal per netejar la via pública, o la renovació progressiva de la vegetació.