Tot a punt per la Festa Major a Taradell

Dimecres, 18/08/2021

Ja tenim a punt una nova edició de la festa major d'estiu. Aquest any, com l'edició anterior, compta amb mesures de seguretat per fer front a la covid-19. Les principals mesures que es prendran són la finalització dels actes a dos quarts d'una de la nit i el registre d'assistència prèvia, per tal de poder controlar l'aforament dels espais en cada moment.

A la web taradell.cat/festamajor es pot consultar tota la programació i, clicant a cada acte concret, es pot accedir a tota la informació del mateix i realitzar la inscripció. Aquesta inscripció generarà un codi QR d'accés que arribarà al correu electrònic de la persona inscrita. Aquesta codi s'haurà de presentar el dia de l'esdeveniment per validar-lo i tenir accés a l'acte. No és necessari imprimir-lo, simplement mostrant-lo des del mòbil serà suficient. Tot i així, a l'accés de l'acte hi haurà un codi QR per inscriure's al moment.

Les inscripcions i el pagament dels tiquets del Sopar de Pagès cal fer-les directament a l'Ajuntament i no caldrà registre previ pels concerts posteriors de Band-Idos i The Tyets.

Aquesta nova edició enmig de la pandèmia ha causat la suspensió per segon any consecutiu de l'Envelat de la Plaça de les Eres i la Festa de l'Escuma. Tot i així, en Toca-Sons i en Toca-Sons Canalla tornaran a arribar a Taradell després d'un any de treva. En aquest cas, el públic estarà assegut i es representaran escenes estàtiques amb un judici final que es celebrarà a l'esplanada de l'EAS en les dues festes.  

Pel que fa a novetats, canvia el format del Teatre de Festa Major i s'ha apostat per microteatre amb quatre representacions seguides. Ràdio Taradell i la Biblioteca organitzen per primera vegada un vermut literari i musical a l'esplanada de l'EAS. D'altra banda, fruit de la creació de la Taula de Patrimoni, s'ha organitzat un taller de pallers i càntirs a la Plaça de les Eres. En quant al Correfoc, amb les mesures actuals s'ha hagut de transformar en un Ball de Diables i Castell de Focs, que donaran el punt i final a la Festa Major.

Des de l'Ajuntament, desitgem a tothom que gaudeixi dels actes i hi participi activament, respectant, això sí, les mesures de seguretat i prevenció i complint les indicacions dels responsables de cada esdeveniment.