Taradell rep la visita del jurat de viles florides

Dijous 23/05/2019

Aquest dilluns, Taradell va rebre la visita de tres membres del jurat de Viles Florides, que després de ser rebuts per l'alcalde, Lluís Verdaguer,  i el regidor de Medi Ambient, Jordi Baucells, van visitar el municipi.

Des del mes de març, Taradell es va incorporar  al projecte Viles Florides promogut per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) per tal d'impulsar una banda l'enjardinament sostenible de la vila i donar valor als espais verds enjardinats de Taradell i per altra, impulsar el turisme sostenible lligat a l'enjardinament del Parc de les Olors i també al patrimoni existent del poble.

Al llarg d'aquests mesos s'ha treballat per millorar espais verds del municipi a través de la plantació de planta aromàtica per part del Parc de les Olors de Taradell que acabaran esdevenint una ruta pel centre del municipi on conèixer les plantes aromàtiques lligades al patrimoni i a la història de la vila. També s'ha dut a terme la col·locació dels cartells provisionals que anomenen a Taradell, Vila Florida, a l'espera de saber la puntuació que s'atorga.

Viles florides - visita jurat

Els membres del jurat varen destacar la bellesa del bosc del Pujoló, l'espectacularitat del Tint i la Font Gran amb el seu emblemàtic plataner i el projecte Parc de les Olors com un enriquiment a l'enjardinament municipal. Per altra banda van animar que Taradell vesteixi florit des dels jardins, els espais municipals i a les finestres i balcons de tots els Taradellencs.

A finals de setembre d'aquest mateix any, en un acte on es lliuraran totes les valoracions del jurat als 140 municipis de Catalunya que formen part de Viles Florides, es descobrirà quina puntuació, en forma de flors, ha rebut Taradell.

La renovació d'aquest distintiu es realitza anualment, permeten que els municipis millorin i augmentin o no la seva puntuació.