Taradell rep la tercera Flor d’Honor de les Viles Florides

Dissabte, 17/10/2020

El moviment Viles Florides, promogut per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), va lliurar el passat 16 d'octubre les Flors d'Honor 2020, que són un reconeixement als municipis que treballen per la transformació dels espais públics a través de l'enjardinament i la millora dels espais verds. En aquesta edició Taradell va ser premiat amb una tercera Flor d'Honor, després que l'any 2019 ja se n'hi atorguessin dues. D'aquesta manera Taradell es situa al mateix grup de municipis com Calella, La Seu d'Urgell, La Vall d'en Bas, Ripoll o Vic.

El jurat de Viles Florides té en compte a l'hora de valorar cada municipi aspectes com el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l'espai verd i el nombre d'habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l'estat de manteniment, l'existència d'un inventari de patrimoni vegetal, la qualitat dels subministraments vegetals, la selecció d'espècies o l'estètica. També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l'aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat de mobiliari urbà. Fins ara, cap municipi ha rebut el nombre màxim de Flors d'Honor que pot rebre, que són cinc, i només hi ha tretze municipis a tot Catalunya n'hagin rebut quatre.

L'Ajuntament de Taradell, amb la participació del Parc de les Olors, porta els darrers anys treballant per millorar l'enjardinament de l'espai públic seguint criteris de sostenibilitat i de recuperació de la biodiversitat. L'objectiu és millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans, augmentant l'espai verd i fer-lo més amable i respectuós amb el medi ambient.