Taradell es prepara pel 8M, Dia Internacional de les Dones

Com ja és habitual, el dipòsit de Can Costa lluirà de color lila durant tota la setmana

Dimecres, 08/03/2023

Taradell se suma a la commemoració del 8M, Dia de les Dones, portant a terme diverses activitats per reivindicar la igualtat efectiva i els drets de les dones en totes les esferes de la vida pública i privada. De nou, la imatge gràfica de la campanya, ha sorgit del treball conjunt de la comissió d'Igualat d'Osona en la qual Taradell hi participa. Enguany la imatge, l'ha dissenyat l'artista osonenca Mireia Bover i la dona escollida que protagonitza la campanya és Diana Rusell, activista i doctora en psicologia social que va dedicar la seva vida a lluitar contra les violències masclistes i va ser la persona que redefinir el terme feminicidi.

Amb la imatge d'aquest clar exemple de dona lluitadora, es difonen els diversos actes i activitats gratuïtes organitzades pel mateix Ajuntament, l'associació Som Dones de Taradell, la Biblioteca, etc.

Enguany, el tret de sortida serà el dimarts 7 de març a les 7 de la tarda amb l'acte Tot un plaer: Textos per a tothom que parlen de natros, les dones amb Jordina Biosca, aquest ha estat organitzat per la Biblioteca i Som Dones. Seguidament, hi haurà la inauguració de l'exposició Dones que trenquen barreres cedida per Diputació de Barcelona i posteriorment un petit piscolabis.

Posteriorment, el dia 11 de març a les 9 del matí començarà la segona caminada El camí de les dones, en aquest cas recorrerem el camí que feien les treballadores que provenien de Seva i Sant Miquel de Balenyà. Amb l'arribada a Can Costa es farà una taula rodona acompanyada d'un vermut. El mateix dia a dos quarts de 6 de la tarda, Som Dones organitza un nou cinefòrum, amb la pel·lícula Katmandú, un mirall al cel.

Per part de la Regidoria de Joventut s'ha continuat apostant en la participació de la commemoració del 8 de març amb diferents activitats, és per això que les activitats de PIDCES fetes durant l'hora d'esbarjo a l'Institut de Taradell l'han enfocat en la temàtica de dones referents. I també el 14 de març a les 6 de la tarda s'organitza un taller a càrrec d'Embossades on els participants podran estampar la seva pròpia bossa de tela inspirada en el feminisme.

Finalment, des de la Regidoria d'Igualtat s'ha organitzat un taller el divendres 31 de març a 2/4 de 7 de la tarda sobre la pressió estètica i l'autoestima corporal a càrrec de Mousiké. Aquesta activitat busca debatre sobre quina imatge projecta la nostra societat sobre l'ideal dels nostres cossos i trencar amb la idea establerta de cos normatiu.

Com hem esmentat, el dipòsit de Can Costa es vestirà de lila per visibilitzar i commemorar aquest dia. L'Ajuntament s'adherirà al manifest institucional de la Diputació de Barcelona tot refermant el compromís per continuar avançant cap a l'erradicació de les desigualtats socials i econòmiques i la protecció de tots els drets de les dones i les nenes.

Des de l'Ajuntament de Taradell i totes les associacions organitzadores d'aquests actes, convidem a la població a participar de les diferents activitats i a continuar lluitant per una plena igualtat entre dones i homes cada dia de l'any.

Cartell dels actes del 8M de 2023 a Taradell