Taradell commemorarà el Dia Internacional contra la violència vers les dones

Divendres, 10/11/2017

cartell_25N-2017_TARADELL.jpg

Davant de la trista realitat en la que continuen havent-hi víctimes de violència masclista, un any més, l'Ajuntament de Taradell i conjuntament amb la Mancomunitat La Plana, volem mostrar el nostre condol per totes i cada una de les dones que són o han estat víctimes arreu del món. Volem condemnar qualsevol tipus de violència contra les dones, des de la més subtil a la més agressiva, tant a la que s'exerceix a les dones adultes com a les més joves o fins i tot a les nenes. Aquesta violència neix d'unes relacions de poder històricament desiguals que fan que els homes dominin les dones i les discriminin, esdevenint doncs un obstacle per a l'assoliment de la igualtat i que perpetua aquesta situació de subordinació.

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional el 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe, celebrat a Bogotà (Colòmbia), on les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. 

A Taradell per mostrar el seu rebuig a la violència vers les dones i sensibilitzar i conscienciar al conjunt de la població per tal d'assolir, per fi, la igualtat i acabar amb la històrica discriminació i dominació de l'home sobre la dona. Les activitats programades són molt diverses i van des de la lectura del manifest institucional, lectures de poemes, conferències, exposicions, tallers, cinefòrums, concerts, etc.

Del 17 al 30 de novembre
Al CAP de Taradell
Exposició de cartells contra la violència vers les dones
Ho organitza: El Puntal

Dijous 23 de novembre
20:00 h - A la Biblioteca Antoni Pladevall i Font
Reconeixement a Gerard Preseguer Crusats, guanyador del V Concurs d'espots amb “Dona/Dóna” i monòleg “Camaleó” creat i dirigit per Esther Solans i interpretat per Joan Casas.
Ho organitza: Som Dones Taradell i Biblioteca Antoni Pladevall i Font

Divendres 24 de novembre
20:00 h - Vestíbul del Centre Cultural Costa i Font.
Lectura del manifest a càrrec de la pubilla de Taradell Teresa Lin Lin Izquierdo
Inauguració de l'exposició DONES GRANS, GRANS DONES. Exposició cedida per l'Institut Català de les Dones, que trenca clixés sobre el que significa envellir per a les dones, en desmunta els tòpics i reivindica que les veus femenines de totes les edats siguin escoltades i reconegudes. Del 24 de novembre al 10 de desembre.
Ho organitza: Som Dones Taradell

Dissabte 25 de novembre
10:30 h - Al parterre de davant l'església
"Plantada de cors contra la violència"
Lectura del Manifest a càrrec de la pubilla de Taradell Teresa Lin Lin Izquierdo Ho organitza: Som Dones Taradell

11:30 h - A la Biblioteca Antoni Pladevall i Font
Xerrada-taller "M'estimes? Deixa'm ser lliure"
Dinamitzat per Rosa Padrosa i Elena Crespi
Ho organitza: Regidoria d'igualtat - Ajuntament Taradell

Diumenge 26 de novembre
17:30 h - A la sala del mig del Centre Cultural Costa i Font
Cinefòrum amb “Agua”. Dirigida per Deepa Mehta (Índia 1950). Pel·lícula de l'any 2005 que es centra en la humiliació de les viudes a l'India, amb l'aigua com a metàfora de vida, però també de mort.
Moderadora: Mercè Voltas
Ho organitza: Som Dones Taradell

A l'Institut de Taradell
Tallers “Lligues a cegues, com relacionar-te de tu a tu”. Pels alumnes de 4t d'ESO i 1r de batxillerat
Ho organitza: Som Dones Taradell

També, des dels programa d'Igualtat juntament amb el Programa de Joventut de la mateixa Mancomunitat La Plana es realitzaran activitats de prevenció i sensibilització adreçades a joves amb l'objectiu de construir nous models culturals, promoure la igualtat, la prevenció de la violència masclista i l'eradicació d'estereotips. 

La difusió dels actes que tindran lloc als pobles de la mancomunitat La Plana s'ha fet a partir de la imatge guanyadora del VI concurs de cartells per la no violència. L'autor, de la imatge guanyadora “La violència no és un joc”, Nicolàs Quiroz, per a fer l'obra es va informar sobre la violència masclista dins l'àmbit de la parella i va pensar que les filles i els fills també la pateixen i que una manera que tenen per expressar-ho és a través del joc.

Les activitats estan coordinades per l'Àrea d'Igualtat de la Mancomunitat La Plana i de la Regidoria d'igualtat de l'Ajuntament de Taradell i estan organitzades amb la col·laboració de la Biblioteca Antoni Pladevall, el Puntal, el CAP de Taradell i Som Dones.