Taradell commemora el 25N, Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència vers les Dones, amb diversos actes

L'Ajuntament, Som Dones, la Biblioteca o l'INS han organitzat un seguit d'actes de novembre a desembre

Dilluns, 27/11/2023

“La lluita contra les violències masclistes és una lluita col·lectiva i necessita de tota la societat. No són un fet aïllat ni privat. No són un problema de les dones, sinó, un problema de tota la societat”. Aquestes son algunes de les afirmacions que l'Ajuntament ha fet seves adherint-se a la “Declaració Institucional amb motiu del 25 de novembre de 2023” acordada per la Generalitat de Catalunya, les 4 diputacions catalanes i les entitats municipalistes.

Per mostrar el rebuig contra les violències masclistes a Taradell s‘ha fet un programa d'activitats organitzades des de l'Ajuntament i des de l'Associació Som Dones, que es va iniciar el passat 7 de novembre a Can Costa amb  l'espectacle  teatral “Males dones” a càrrec de la Melancòmica on hi va participar l'alumat de de segon d'ESO fins a segon de batxillerat de l'INS Taradell. I a l'Institut, el passat 23 de novembre es va dur a terme l'activitat de PIDCES amb L'iceberg de les violències masclistes a càrrec de les dinamitzadores juvenils.

El dia 25 de novembre, coincidint amb la festa de l'esport i les entitats de Taradell, es van difondre els missatges d'El masclisme al rebuig i durant el sopar dues representants de l'esport i la cultura van llegir una declaració institucional.

L'acte de Som Dones en memòria de les dones assassinades, va tenir lloc a l'exterior de Can Costa amb la lectura del a càrrec de la pubilla Dasha Serrarols. Seguidament l'entitat va inaugurar l'exposició “En defensa pròpia” que es pot visitar fins l'11 de desembre. L'endemà Som Dones va projectar el tradicional cinefòrum amb la pel·lícula “Solo mía” de Javier Balaguer. I aquest proper dimecres 29 de novembre a les 19:30 h. a la Biblioteca Antoni Pladevall es farà una xerrada sobre la prevenció de les violències sexuals a la infància mitjançant l'àlbum il·lustrat “La bici de la Lola” a càrrec d'Alba Barbe i Serra també organitzada per Som Dones.

A l'INS Taradell, del 12 al 28 desembre hi haurà l'exposició “Drawing 4 equality: desafiant els rols de gènere a les dues ribes de la Mediterrània” organitzada per l'Ajuntament amb el  suport de la Diputació de Barcelona i el projecte #DonesQueTransformen.

Cartell Elena Gadel - Concert 1 de desembre a TaradellA més, el proper divendres 1 de desembre a 2/4 de 10 del vespre, l'Ajuntament des de la Regidoria d'Igualtat, oferirà gratuitament el concert d'Elena Gadel amb l'espectacle “La dona que em vesteix” a Can Costa Centre Cultural.

I com ja es habitual, a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font es pot trobar l'Espai Dones i lluita feminista amb una selecció de llibres escrits per dones i/o sobre el moviment feminista.