Taradell celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Del 20 al 28 de novembre, posa el focus en el binomi comunitat circular, comunitat sostenible

Dimecres, 17/11/2021

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus té com a objectius donar a conèixer estratègies de reducció de residus, fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa, fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus, i fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

Cartell Setmana Prevenció de Residus

Durant la Setmana de prevenció d'enguany estan programades activitats a diversos municipis mancomunats, com són Folgueroles, Taradell, Seva i Viladrau.

A Taradell, del 19 al 28 de novembre, Can Costa acollirà l'exposició d'art reciclat amb residus plàstics sota el lema Els últims plàstics. Les obres estan fetes per l'alumnat dels centres educatius dels municipis mancomunats. El projecte ha consistit a donar una segona vida als plàstics a través de la creació artística i actuar a favor de la prevenció de residus.

L'acte d'inauguració de l'exposició tindrà lloc el divendres 19 de novembre a les 18.30 h, i seguidament es farà un taller de costura creativa. L'exposició es pot visitar cada dia de 9 a 24 hores, excepte el dimarts.

El Taller de costura creativa, es realitzarà de 18.30 a 20.30 h a Can Costa i anirà a càrrec de l'Associació Back to Eco. A través d'aquest taller es donarà una segona vida a texans vells per convertir-los en una bossa tote, un moneder o un objecte per la llar. És un taller adreçat a tothom i no cal portar material.

Aquest taller és gratuït amb aforament limitat, cal fer reserva a mediambient@mancoplana.cat o al 938 124 167 ext. 5

Per conèixer les activitats que s'ofereixen des d'altres municipis consultar Mancomunitat la Plana.

Podeu informar-vos sobre més recursos en aquest àmbit al web de la Generalitat de Catalunya.