Taradell acull la cloenda del curs de tallers per a gent gran dels municipis de la Mancomunitat La Plana

Dimecres 20/06/2018

Cloenda Gent Gran Activa 6

La darrera setmana de juny es donarà per acabat el curs 2017/2018 dels tallers per a gent gran dels Ajuntaments d'Aiguafreda, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell i Tona.

Aquests tallers, gestionats pel programa de dinamització de gent gran de la Mancomunitat La Plana, tenen una durada de 9 mesos, amb sessions setmanals a cada municipi. Enguany s'han fet de psicomotricitat, estimulació cognitiva, creativitat, català, jocs de taula i lleure/salut, amb un total de participants d'unes 150 persones grans, la immensa majoria dones.

L'acte de cloenda del curs va fer-se el passat dimarts 12 de juny a la tarda, al municipi de Taradell, que ha estat el poble amfitrió. Persones grans, tècnics, regidors i alcaldes es van desplaçar fins a aquesta població per acomiadar les activitats del curs 2017-2018.

Dos autobusos i cotxes particulars van apropar als participants fins al Centre cultural Can Costa i Font i a l'Alzinar de la Roca, espais que van acollir les activitats programades en el marc de la cloenda. Es van organitzar dos grups; un d'ells va iniciar la tarda amb una visita guiada a l'Alzinar de la Roca, seu dels Tonis de Taradell. La visita va anar a càrrec de tres dels seus membres que van mostrar l'exposició de carruatges i eines del camp; transmetent també el  treball de recuperació i preservació  de tot aquest patrimoni d'un gran valor històric i cultural.

De forma simultània a la visita a l'Alzinar, l'altre grup de participants va gaudir d'un taller de percussió a càrrec de Jordi Vinyoles i que es va realitzar al Centre cultural Can Costa i Font. El taller va tenir una gran acollida per part dels assistents que van poder tocar i explorar el ritme amb multitud d'instruments de percussió d'arreu del món.

A mitja tarda, els dos grups es van intercanviar per tal que tothom va poder dur a terme les dues propostes. Un cop acabades les activitats, i ja amb tots els participants al centre cultural, la presidenta de la Mancomunitat La Plana, Anna Magem, i els representants polítics de cada població, van lliurar els diplomes acreditatius d'assistència als tallers, i seguidament va tenir lloc el tradicional berenar.

Per tancar els grups de psicomotricitat d'Aiguafreda i Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer i Tona van pujar a l'escenari per fer una demostració dels exercicis i treball realitzat durant el curs.

L'organització de l'acte per part del Programa de Dinamització de Gent Gran de la Mancomunitat La Plana, no hauria estat possible sense la col·laboració de l'Ajuntament de Taradell en primer lloc ni la implicació dels Ajuntaments d'Aiguafreda, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva i Tona, que promouen els tallers anuals de formació de la gent gran.

Cloenda Gent Gran Activa 1
Cloenda Gent Gran Activa 1
Cloenda Gent Gran Activa 2
Cloenda Gent Gran Activa 2
Cloenda Gent Gran Activa 3
Cloenda Gent Gran Activa 3
Cloenda Gent Gran Activa 4
Cloenda Gent Gran Activa 4
Cloenda Gent Gran Activa 5
Cloenda Gent Gran Activa 5
Cloenda Gent Gran Activa 6
Cloenda Gent Gran Activa 6
Cloenda Gent Gran Activa 7
Cloenda Gent Gran Activa 7