Subvencions a particulars i empreses per autoconsum elèctric i sistemes tèrmics renovables

L'Institut Català d'Energia (ICAEN) obre avui la convocatòria de subvencions per a instal·lacions sostenibles d'energia, amb adjudes de fins el 20 o el 40% segons el cas i ajudicació per ordre d'entrada

Dimecres, 15/12/2021

Des del dia 15 de desembre de 2021 i fins al 31 de de desembre de 2023 es poden demanar ajudes a l'ICAEN per a l'autoconsum elèctric i l'emmagatzematge –amb fonts d'energia renovable– així com per a la implantació de sistemes tèrmics renovables en el sector residencial, de serveis i industrial. Les ajudes tenen l'objectiu de facilitar i impulsar la instal·lació de tecnologies com les plaques solars fotovoltaiques o l'aerotèrmia, més sostenibles energèticament que les que fan servir combustibles d'origen fòssil.

Aquests ajuts es divideixen en 6 programes diferenciats en funció de la quantia sbvencionable, i són els següents:

Programa 1
Autoconsum renovable en sector serveis (amb o sense emmagatzematge).

Programa 2
Autoconsum renovable en altres sectors productius (amb o sense emmagatzematge).

Programa 3
Incorporació d'emmagatzematge per a autoconsums renovables existents, per als sectors serveis i productius.

Programa 4
Autoconsum renovable als sectors residencial, administracions i 3r sector (amb o sense emmagatzematge).

Programa 5
Incorporació d'emmagatzematge per a autoconsums renovables existents, sectors residencial, administracions i 3r sector.

Programa 6
Renovables tèrmiques en sector residencial.

Per als programes 1, 2 i 3, la quantia de la subvenció s'estableix com a un percentatge (%) sobre el cost subvencionable, mentre que per als programes 4, 5 i 6, en canvi, la quantia de l'ajut es fixa per kW instal·lat, essent en el cas de particulars amb instal·lacions d'autoconsum per sota de 10 kWp, de 600 €/kWp.  

Des de l'Ajuntament de Taradell es recomana que aquells ciutadans/es que desitgin sol·licitar aquestes ajudes ho facin en el menor temps possible, ja que la convocatòria finalitzarà quan s'acabi el pressupost previst i es preveu un allau de sol·licituds en els propers dies. De fet, la dotació total dels ajuts a Catalunya és de gairebé 115 milions d'euros, dels quals 32,57 milions corresponen al programa 4 que és el sector residencial i administracions.

Per més informació consultar la web de l'ICAEN.