S’instal·la el radar pedagògic rotatiu al carrer de la Vila

Divendres 05/10/2018

CARRER DE LA VILA 19  (2)

A partir d'aquesta setmana, el radar pedagògic rotatiu s'ha instal·lat al primer tram del carrer de la Vila que va des de La Plaça fins a la plaça de les Eres i ja està en funcionament. L'Ajuntament ha cregut convenient ubicar-lo en aquest tram amb l'objectiu de conscienciar els conductors de mantenir la velocitat adequada i ajudar a tenir una circulació més estable i segura en aquest punt del centre urbà.

Aquest radar es va adquirir amb els quatre radars que des de l'any 2017 estan instal·lats a diferents punts del municipi. Dos estan ubicats a la ronda de Ponent a l'alçada del pas de vianants que travessa el vial per agafar el camí de Marenga i els altres dos, estan situats a la carretera de Vic a Taradell, un al barri de la Madriguera venint de Vic i l'altre just a la recta de la gasolinera sortint de Taradell.

Un any i mig després d'entrar en funcionament els quatre primers radars, ja s'han començat a treure dades positives i s'ha millorat la velocitat en els diferents punts.

Recordem que la finalitat d'aquest tipus de radars és conscienciar els conductors perquè moderin la velocitat. Quan passa un cotxe detecten i mostren en un panell lluminós la velocitat a la qual circula. L'objectiu de la mesura és que el conductor sigui conscient de si corre massa i així moderi la velocitat, sense ser sancionat.