S’executen les tasques de millora de la franja forestal de la zona de Goitallops i de la Roca

La millora de la franja forestal minimitza el risc d'incendi a les urbanitzacions, més enllà de complir amb la normativa vigent

Dilluns, 20/09/2021

Des de fa una setmana s'estan portant a terme les tasques de millora de la franja forestal de la zona de Goitallops i de la Roca. Aquestes tasques forestals es porten a terme per complir amb la Llei 5/2003 de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions, els nuclis de població, les edificacions i les instal·lacions situades en terrenys forestals.

Zona verda Ermita Sant Quirze

L'actuació consisteix en netejar i treure la vegetació que es troba a menys de 5 metres de les edificacions, així com la vegetació que permet la continuïtat d'un possible foc provinent de la zona forestal. A més, es treuen les espècies que tenen més afinitat pel foc (per exemple, pins) per afavorir les espècies que en tenen menys (per exemple, roures).

Les zones a on es portaran a terme aquestes tasques són a l'entorn de les edificacions de Goitallops i de la Roca, i a les zones verdes interiors de les mateixes urbanitzacions. Així, per exemple, a les zones verdes interiors es farà una neteja forestal important, com ja es va fer l'any passat a la zona de l'Alzinar de la Roca.

Cal destacar que aquesta actuació es porta a terme de manera acordada amb l'Associació de Veïns de Goitallops i de la Roca, i que complementa les tasques de neteja de les franges forestals d'aquestes urbanitzacions que s'executen cada any a l'inici de l'estiu.